Αρχική / ---SLIDER / Ντεπαρντιέ: Ο Ολάντ είναι καρικατούρα του Μακιαβέλι με ζαρτιέρες!

Ντεπαρντιέ: Ο Ολάντ είναι καρικατούρα του Μακιαβέλι με ζαρτιέρες!

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε εκτενέστατη συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, μίλησε για την πολιτική σκηνή της Γαλλίας, κάνοντάς τα… μαντάρα.
Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της Γαλλίας “καρικατούρα του Μακιαβέλι με ζαρτιέρες”, δήλωσε πως η Λε Πεν είναι ανόητη, αλλά την προτιμά από τον Μακρόν, αποκάλυψε πως στήριξε χωρίς όμως να ψηφίσει τον Νικολά Σαρκοζί, αλλά και πως η μοναδική του ψήφος ήταν το 1981, στον Φρανσουά Μιτεράν.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στον απεσταλμένο της εφημερίδας στο Παρίσι, ο Ντεπαρντιέ δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι είχε στηρίξει στο παρελθόν τον Σαρκοζί, απάντησε ότι δεν τον ψήφισε ποτέ, απλά έτυχε να τον συναντήσει σε μία συγκέντρωση, ανέβηκε στην εξέδρα και αυτοσχεδίασε με δύο κουβέντες. Παραδέχθηκε ότι ο Σαρκοζί έκανε κάποια σωστά πράγματα για τη Γαλλία και παράλληλα κατηγόρησε τον Φιγιόν και το επιτελείο του ότι κατέστρεψαν το έργο του Σαρκοζί. “Οι Ρεπουμπλικανοί είναι διασπασμένοι, ωστόσο εξακολουθώ να εκτιμώ τον Σαρκοζί”, είπε.

Στην ερώτηση ποιόν θα ψηφίσει, Λεπέν ή Μακρόν; ο γάλλος ηθοποιός είπε ότι μία φορά ψήφισε στη ζωή του, το 1981 τον Μιτεράν τον οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικό πολιτικό. “Ο Μιτεράν ήταν αυτό που θα ήθελε να είναι ο Ολάντ: ένας μαθητής του Μακιαβέλι», είπε. Χαρακτήρισε μάλιστα τον Ολάντ μία «καρικατούρα του Μακιαβέλι με ζαρτιέρες. Ένα τίποτα”.

Για την Λεπέν είπε ότι δεν αποτελεί απειλή, την χαρακτήρισε όμως ανόητη, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης με τον άκρατο εθνικισμό. Εξέφρασε όμως την προτίμησή του στην Λεπέν την οποία χαρακτηρίζει “πολιτικό ζώο” σε σχέση με τον Μακρόν για τον οποίο είπε ότι “δεν ξέρει τι του γίνεται”. Πρόσθεσε ότι δεν τον καταλαβαίνει, δεν τον αγγίζουν αυτά που λέει, σε αυτόν βλέπει μόνο την επιφάνεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

…ακολουθήστε το…

…ακολουθήστε το, σήμερα και σχεδόν καθημερινά θα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε και να ενημερώνεστε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *