Αρχική / ---SLIDER / Ντράγκι στη Bundestag: “Εμπιστευθείτε την ΕΚΤ – αναγκαία τα χαμηλά επιτόκια”

Ντράγκι στη Bundestag: “Εμπιστευθείτε την ΕΚΤ – αναγκαία τα χαμηλά επιτόκια”

Της πολιτικής των χαμηλών επιτοκίων υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, από το βήμα της Γερμανικής βουλής. «Τα χαμηλά επιτόκια είναι αναγκαία για την τόνωση της ανάπτυξης» εξήγησε ο Ευρωπαίος τραπεζίτης και κάλεσε τις κυβερνήσεις να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, εάν θέλουν τα επιτόκια να επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της ΕΚΤ στοχεύει στη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και στην επιστροφή του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2%. «Για να δρέψουμε πλήρως τα οφέλη των συγκεκριμένων νομισματικών μέτρων, πρέπει να συμβάλλουν αποφασιστικά και οι υπόλοιπες μορφές πολιτικής, τόσο σε εθνικό, όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο» εξήγησε.

Οι σχέσεις ΕΚΤ – Γερμανίας έχουν «ψυχρανθεί» το τελευταίο διάστημα, καθώς το Βερολίνο αντιτάσσεται στην πολιτική των διευκολυντικών μέτρων. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Βερολίνου, τα χαμηλά επιτόκια προκαλούν τριγμούς στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις καταθέσεις των νοικοκυριών και την τραπεζική διακυβέρνηση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *