Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ο Τρ. Αλεξιάδης στον Real Fm 97,8: Πολιτική αναγκαιότητας τα φορολογικά μέτρα

Ο Τρ. Αλεξιάδης στον Real Fm 97,8: Πολιτική αναγκαιότητας τα φορολογικά μέτρα

«Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα φορολογικών πολιτικών που αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν ήταν πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολιτική αναγκαιότητας» είπε μεταξύ άλλων ο Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.

«Δεν θεωρούμε για παράδειγμα ότι η αύξηση στην έμμεση φορολογία, κάτι που είναι και ιδεολογικά αντίθετο με τις Αρχές μας, είναι η λύση. Αλλά αναγκαστήκαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να δεχτούμε τέτοια μέτρα, διότι δεν υπήρχε η δυνατότητα να τα κάνουμε όλα μαζί» σημείωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Η λογική φόροι-φόροι-φόροι ή η λογική της φορολογικής επιβάρυνσης δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο τμήμα της υπεραπόδοσης των εσόδων μέσα στο 2016 ήταν από μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και από μία σειρά από τέτοιες διαδικασίες οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν. Όταν χάνεις κάθε χρόνο 6 έως 9 δισ. από το ΦΠΑ, δεν έχει νόημα να αυξάνεις τον συντελεστή του ΦΠΑ, έχει νόημα να ενισχύεις την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ. Εκεί λοιπόν πρέπει να κατευθυνθούμε, εκεί έχουμε ήδη κατευθυνθεί και εκεί πρέπει να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες που ξεκινήσανε.»

Δείτε ακόμα

Check Also

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης για τον τραυματισμό του αστυνομικού – Ομολόγησε την πράξη του

Στη σύλληψη του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *