Αρχική / ---SLIDER / Ο Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή και περισσότερο την αξιολόγηση

Ο Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Να φοβόμαστε λιγότερο τη δραχμή και περισσότερο την αξιολόγηση

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε πως αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση «ο ιδιωτικός τομέας που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, θα συρρικνωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια» και υποστήριξε πως «πρέπει να φοβόμαστε λιγότερο την δραχμή και περισσότερο την αξιολόγηση».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καμία διαπραγμάτευση, ούτε αξιολόγηση και πως η κυβέρνηση θα τα δεχτεί όλα. Στην ουσία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα δανειστούμε από την Τρόικα για να πληρώσουμε πάλι την Τρόικα» αναφερόμενος και στην υποχρέωση της Ελλάδας να πληρώσει 4 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Γιώργου Χουλιαράκη «προτιμότερη μια καλή συμφωνία τώρα, παρά μια καλύτερη αργότερα» ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι στην ουσία είναι το ίδιο δόγμα που είχε και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε πως είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ένα τρίτο μνημόνιο θα οδηγούσε στο Grexit, σχέδιο που εξυπηρετεί τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Θεωρεί καταστροφή για τον ιδιωτικό τομέα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% και παρουσίασε την πρόταση που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό και στο Eurogroup που περιλάμβανε τέσσερα βασικά σημεία: α) να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% στο διηνεκές, β) άμεση μείωση των φόρων στον ιδιωτικό τομέα, γ) δημιουργία Αναπτυξιακής τράπεζας και δ) δημιουργία μιας «bad bank» για τα κόκκινα δάνεια.

Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου αν το δημοψήφισμα έφερε το κλείσιμο των τραπεζών, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τα τέλη Γενάρη είχε απειλήσει ότι αν επιμείνουμε σε δημοψήφισμα, θα κλείσουν οι τράπεζες.

«Ο μόνος τρόπος για να μην κλείσουν θα ήταν να υπογράφαμε όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές, τα μέτρα που υπογράφονται από τον Αύγουστο του 2015 και μετά».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *