Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ολάντ για το δημοψήφισμα: Διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ, όχι μόνο της Βρετανίας

Ολάντ για το δημοψήφισμα: Διακυβεύεται το μέλλον της ΕΕ, όχι μόνο της Βρετανίας

Τους Βρετανούς προειδοποίησε την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ λέγοντας πως η ψήφος υπέρ του Brexit  θα είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

«Θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Βρετανία να χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά και σε ό,τι πάει μαζί με τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Ο καθένας θα πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό», είπε ο Ολάντ.

«Αν η επιλογή είναι η αποχώρηση από την ΕΕ… αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο», είπε ο γάλλος πρόεδρος.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι κάτι περισσότερο από το μέλλον της Βρετανίας, είναι επίσης το μέλλον της ΕΕ», είπε.

«Η αποχώρηση μιας χώρας που ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά στην ΕΕ θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες, είπε ο Ολάντ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην «αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βρετανία με το ερώτημα της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για (…) την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Ρέντη: Συνελήφθη ο δράστης για τον τραυματισμό του αστυνομικού – Ομολόγησε την πράξη του

Στη σύλληψη του δράστη που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *