Αρχική / ---SLIDER / Ομόνοια: αυτό είναι το σιντριβάνι – «Τελειώνουν» οι εργασίες στην Πλατεία

Ομόνοια: αυτό είναι το σιντριβάνι – «Τελειώνουν» οι εργασίες στην Πλατεία

Ήδη, όπως βλέπετε και στις εικόνες που ακολουθούν, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση ενός σιντριβανιού διαμέτρου 30 μέτρων, με 13 πίδακες και 188 δέσμες νερού, αλλά και 90 υποβρύχιους προβολείς που θα κοσμεί στο εξής την Πλατεία Ομονοίας.Σε ιστό θα υπάρχει τοποθετημένο ένα ανεμόμετρο, που θα ενημερώνει την κεντρική μονάδα ελέγχου να μειώνει το ύψος των πιδάκων όταν η ταχύτητα του ανέμου θα ξεπερνά κάποια όρια.

Το πρώτο σιντριβάνι τοποθετήθηκε στην πλατεία Ομονοίας το 1960, ενώ αργότερα, το 1990, προστέθηκε και ο «Δρομέας», το γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Κώστας Βαρώτσος από σίδερο και γυαλί.Το γλυπτό αυτό, ωστόσο, μεταφέρθηκε αργότερα απέναντι από το Χίλτον, ενώ η Ομόνοια σταμάτησε λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 2004 να είναι κυκλικός κόμβος με τη δημιουργία της σύνδεσης Πανεπιστημίου-Αγίου Κωνσταντίνου. Το σιντριβάνι τότε απομακρύνθηκε από την πλατεία, η οποία δεν άρεσε στους Αθηναίους λόγω του έντονου στοιχείου του τσιμέντου.

Τα έργα προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο, και μέσα στον Φεβρουάριο θα έχουν ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση η Πλατεία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *