Αρχική / ---SLIDER / Παπανάτσιου: Αναπροσαρμογή στις τιμές του ΕΝΦΙΑ ως το τέλος του έτους-

Παπανάτσιου: Αναπροσαρμογή στις τιμές του ΕΝΦΙΑ ως το τέλος του έτους-

«Δεν θα αρνηθώ ότι στα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες έχουν επιβαρυνθεί με φόρους και πως έχουν μειωθεί τα εισοδήματά τους, αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί για μια ορθολογική και κοινωνικά δίκαιη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική».

Αυτό υποστήριξε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Μεσσηνίας, Δημήτρη Κουκούτση για τον αυξανόμενο αριθμό αποποιήσεων κληρονομιάς.

Η υφυπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ΕΝΦΙΑ λέγοντας πως ο νόμος για τον ΕΝΦΙΑ ψηφίστηκε το 2013 και έχει δεσμεύσει τη χώρα για την είσπραξη συγκεκριμένου ποσού από τον εν λόγω φόρο.

«Αυτό καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να κινηθούμε, ωστόσο καταβάλλουμε διαρκείς προσπάθειες για τη μείωση των φορολογικών βαρών του ΕΝΦΙΑ» τόνισε η κα Παπανάτσιου και πρόσθεσε τα εξής:

«Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 που ισχύουν και για το 2017, το 38,5% των φυσικών προσώπων πληρώνουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2015, το 26% τον ίδιο ΕΝΦΙΑ και το 25% περισσότερο». Όπως επεσήμανε πάντως μέχρι το τέλος του έτους ολοκληρώνεται η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών άρα θα υπάρξει και αναπροσαρμογή των ποσών του ΕΝΦΙΑ.
“Εκεί δηλαδή που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ” είπε χαρακτηριστικά.

 

Η υφυπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι «με τον πρόσφατο νόμο για την ενίσχυση των πιο οικονομικά αδύναμων προβλέψαμε όταν το συνολικό ποσό του ΕΝΦΙΑ δεν υπερβαίνει τα 700 ευρώ, να χορηγείται η μείωση του φόρου κατά 30% η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα 70 ευρώ»

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *