Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Παρέμβαση Καραμανλή για τον εκλογικό νόμο – Τι δηλώνει για μια πιθανή επιστροφή στην πολιτική

Παρέμβαση Καραμανλή για τον εκλογικό νόμο – Τι δηλώνει για μια πιθανή επιστροφή στην πολιτική

Αντίθετος με την απλή αναλογική είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνομιλητές του και τάσσεται υπέρ του μπόνους στο πρώτο κόμμα.

 

Σύμφωνα με τη «Real News», ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως «η χώρα χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ σταθερές κυβερνήσεις».

«Με την απλή αναλογική το πολιτικό σύστημα θα οδηγηθεί σε περαιτέρω κερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ιταλοποίηση της ελληνικής Βουλής», λέει.

Αν εφαρμοστεί ένα τόσο αναλογικό σύστημα, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει να αποκτήσουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ακόμη και 10-11 κόμματα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ενδεχομένως και πάνω από τέσσερα κόμματα για να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας. «Αυτό γινόταν στην Ιταλία και κάθε τρεις και λίγο πήγαιναν σε εκλογές», σχολιάζει.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι επίσης υπέρ του μπόνους, αλλά θεωρεί ότι με τα ποσοστά που παίρνουν σήμερα τα μεγάλα κόμματα είναι υπερβολικές οι 50 επιπλέον έδρες που είχε ψηφίσει η δική του κυβέρνηση μέσα στο τότε πολιτικό περιβάλλον, όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έπαιρναν στις εκλογές άνω του 42%.

Όσο για τις πληροφορίες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει comeback, ο ίδιος το αρνείται. «Δεν έχω τίποτα τέτοιο στην άκρη του μυαλού μου», λέει. «Αν ήθελα να κάνω ένα τέτοιο comeback θα το έκανα το 2015, όταν μου είχε προταθεί», συμπληρώνει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *