Αρχική / ---SLIDER / Παυλόπουλος: Η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά υποχρέωσή μας

Παυλόπουλος: Η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά υποχρέωσή μας

Με αντιπροσωπεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων συναντήθηκε ο Π.τ.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς επίσης και με πέντε ζευγάρια πολυτέκνων που διέπρεψαν στα γράμματα και τις επιστήμες.

Όπως τόνισε ο πρώτος πολίτης της χώρας αναφερόμενος στο προεδρείο της Συνομοσπονδίας, “με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Προεδρία της Δημοκρατίας κατά την Ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και επιτρέψατέ μου να κάνω τις εξής δύο επισημάνσεις :

–    Πρώτον, η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά – κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος  – υποχρέωση του Κράτους. Και η υποχρέωση αυτή, πάντα κατά το Σύνταγμα, κατοχυρώνει, αντιστοίχως, στην Πολύτεκνη Οικογένεια δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου.
–    Δεύτερον, είναι πρωτίστως η Οικογένεια – και ιδίως η Πολύτεκνη Οικογένεια – η οποία έχει αποτρέψει ως τώρα την ρήξη του κοινωνικού ιστού μέσα στη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική και κοινωνική κρίση που πλήττει τον Τόπο μας και το Λαό μας.
Αυτές οι δύο επισημάνσεις αρκούν αφενός για να καθορίσουν το μέτρο ευθύνης όλων μας απέναντι στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Και, αφετέρου, για να δώσουν την δέουσα απάντηση σ’όσους υποτιμούν την ανάγκη στήριξης του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, κυρίως υπό τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες”.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *