Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Περιφέρεια Αττικής: Δημιουργεί Κέντρα Κοινότητας σε 55 δήμους

Περιφέρεια Αττικής: Δημιουργεί Κέντρα Κοινότητας σε 55 δήμους

Τη δημιουργία «Κέντρων Κοινότητας», σε 55 δήμους της, δρομολόγησε η Περιφέρεια Αττικής με τριετή χρηματοδότηση της λειτουργίας τους.

Πρόκειται για νέες δομές, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά σε αυτές των κοινωνικών υπηρεσιών των αντίστοιχων ΟΤΑ Α’ βαθμού. Στόχος τους είναι η υποστήριξη των δήμων στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας και η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς, για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή λειτουργίας τους.

Η δρομολόγηση των Κέντρων ξεκίνησε με την έκδοση από το ΠΕΠ Αττικής, πρόσκλησης προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ, προς τους άνω των 10.000 κατοίκων δήμους της Αττικής σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατατέθηκαν ήδη 55 προτάσεις, ενώ η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε τις πρώτες εντάξεις Πράξεων στο ΠΕΠ Αττικής, για τους δήμους Αιγάλεω, Ηλιούπολης, Κορυδαλλού, Αγίου Δημητρίου, Παπάγου – Χολαργού, ενώ αναμένονται οι εντάξεις και των υπολοίπων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θες κλειδαρα γλυφάδα ή κλειδαρά άλιμο κλειδαρα αργυρουπολη κλειδαρας ηλιουπολη κάλεσε τώρα στο 6985741000 24 ώρες δίπλα σας

ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ-ΓΛΥΦΑΔΑ

Δείτε ακόμα

Check Also

«Κλείδωσε» και ανακοινώνεται μέσα στην εβδομάδα ο νέος κατώτατος μισθός! Όσα αποκάλυψε ο Χατζηδάκης

«Θα είναι μια σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό» προανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *