Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πιλότοι της Air France σχεδιάζουν απεργία μέσα στο Euro 2016

Πιλότοι της Air France σχεδιάζουν απεργία μέσα στο Euro 2016

Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί μέρος των πιλότων της Air France ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει απεργία κατά της περικοπής μισθών, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο να υπάρξει αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια κατά την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά Euro 2016 που θα διαρκέσει έναν μήνα.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου SPAF, που εκπροσωπεί περίπου το 25% των πιλότων της Air France, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει προειδοποίηση για απεργία δύο έως τεσσάρων ημερών και ότι το συνδικάτο θα συντονίσει τις ενέργειές του με το μεγαλύτερο συνδικάτων των πιλότων SNPL, το οποίο έχει ανακοινώσει ότι είναι έτοιμο να απεργήσει, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία.

Παράλληλα, η συνδικαλιστική συνομοσπονδία CGT ζήτησε από τα μέλη της να ψηφίσουν για την πραγματοποίηση πανεθνικών κυλιόμενων απεργιών στον ενεργειακό τομέα στη διάρκεια των συνεδριάσεών τους.

Η απεργία θα αρχίσει σήμερα, αναφέρεται στην ανακοίνωσή της CGT και προσθέτει ότι στόχος της θα είναι να μειωθεί η παραγωγή στους γαλλικούς πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στους σταθμούς που παράγουν ενέργεια από καύσιμα και άνθρακα.

Με την απεργία θα σταματήσει επίσης η διοχέτευση αερίου σε δεξαμενές αποθήκευσης και θα εμποδιστεί η εκφόρτωση φορτίων LNG, προστίθεται στη δήλωση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *