Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πιτσιλής: Συναντάται αύριο με φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Πιτσιλής: Συναντάται αύριο με φορείς της αγοράς για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Συνάντηση με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της αγοράς θα έχει αύριο το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με αντικείμενο την καταγραφή απόψεων και προτάσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Σε ανακοίνωση της ΓΓΔΕ αναφέρονται και τα εξής:

«Στη σύσκεψη θα συζητηθούν απόψεις των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων για αποτελεσματικές μεθόδους καταστολής της φοροδιαφυγής, καθώς και η εξέταση δυνατοτήτων συνεργασίας για τη συντονισμένη λειτουργία των φορολογικών και άλλων Αρχών στο θέμα αυτό.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θεωρεί δεδομένο ότι η ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά καθιστά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής κοινό στόχο της Φορολογικής Διοίκησης και των θεσμικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο και για την επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος είναι κομβικής σημασίας για την ανάδειξη προβλημάτων και την υποβολή προτάσεων, με γνώμονα τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του κάθε επαγγελματικού κλάδου ή κλάδου επιχειρήσεων, ώστε – από τη διαβούλευση – να προκύψουν συγκεκριμένα και χρήσιμα συμπεράσματα.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν μέσω εκπροσώπων τους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδος, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου».

Δείτε ακόμα

Check Also

Τουρισμός για όλους: Πάνω από 35.000 αιτήσεις μέσα σε 3 ώρες στο vouchers.gov.gr – Πώς θα κάνετε αίτηση

Σε λειτουργία τέθηκε μέσω του vouchers.gov.gr, το νέο πλήρως αναβαθμισμένο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» που …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *