Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πλήρη συμφωνία στο Eurogroup θέλει ο Ντάισελμπλουμ

Πλήρη συμφωνία στο Eurogroup θέλει ο Ντάισελμπλουμ

«Θα ήθελα στο επόμενο Eurogroup να έχω μια πλήρη και επίσημη συμφωνία για τα πάντα» τόνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Reuters ότι «το καλό είναι πως στην τελευταία συνεδρίαση υπήρχαν πολύ λίγες κόκκινες γραμμές για το χρέος, πολύ λίγα «δεν προχωρά». Το μόνο «όχι» είναι το ονομαστικό κούρεμα του χρέους».

Ο ίδιος αναμένει πως μέχρι τις 24 Μαΐου θα έχουν οριστικοποιηθεί τα μέτρα που πρέπει να λάβει η Ελλάδα ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους. Μεταξύ αυτών είναι οι περικοπές δαπανών και τα σχέδια για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις.

O επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεση βοήθεια για πάρει μπροστά η μηχανή, αλλά και έναν οδικό χάρτη για περαιτέρω πιθανή βοήθεια όταν λήξει το πακέτο βοήθειας σε δύο χρόνια.

«Ο δρόμος που προτείνω για τη συνέχεια είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε βραχυπρόθεσμα, τι μπορούμε να κάνουμε για αναδιάρθρωση του χρέους, για την γρήγορη αντικατάσταση ορισμένων ακριβών δανείων με φθηνότερα» σημείωσε.

«Δεύτερον τι μπορούμε να κάνουμε στο τέλος του προγράμματος. Τρίτον, μακροπρόθεσμα πώς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλα θα παραμείνουν σε τροχιά τις επόμενες δεκαετίες. Φυσικά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο» τόνισε ο ίδιος.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η αστυνομική μας ταυτότητα, για όλες τις χρήσεις, στο κινητό μας

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *