Αρχική / ---SLIDER / ΠΟΜΙΔΑ: «Αντικειμενικές: Συμπαρασύρουν 20 φόρους και τέλη»

ΠΟΜΙΔΑ: «Αντικειμενικές: Συμπαρασύρουν 20 φόρους και τέλη»

“Είναι όμως πλέον σαφές ότι η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με νέες αντικειμενικές αξίες, και όχι αυτές πού ίσχυαν την 1.1.2018, πότε και θα χρειαστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.
Όπως υποστηρίζει νομοθετική ρύθμιση απειλείται και για επαύξηση του συμπληρωματικού φόρου αν το υπουργείο διαπιστώσει ότι “ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, ή αν επιλέξει να βγει “αλλιώς” γιατί έρχονται και εκλογές…
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι οι αντικειμενικές θα επηρεάσουν τον ΕΝΦΙΑ, είπε όμως ότι για το 67% των ιδιοκτητών το ποσοστό επιβάρυνσης θα παραμείνει το ίδιο.
Το 15% των ιδιοκτητών ακινήτων είπε ότι θα δει αύξηση στον ΕΝΦΙΑ, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, ενώ για το 18% των ιδιοκτητών οι αντικειμενικές θα επιφέρουν μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Πάντως η κατά βάθος πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών παραμένει να μεταφερθούν οι επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους που υπάγονται στο συμπληρωματικό φόρο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που εκείνοι θα αντιμετωπίσουν αν δεν έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τους αυξημένους φόρους που προοιωνίζονται.Ετσι σε ότι αφορά τις περιοχές με χαμηλές τιμές ζώνης, θα επιχειρηθεί οι οποιεσδήποτε αυξήσεις τους να μην αλλάξουν κλιμάκιο στην κλίμακα του βασικού ΕΝΦΙΑ, ώστε να μην αυξηθεί η σχετική επιβάρυνση. Μεγάλες αυξήσεις αναμένονται σε περιοχές μεσαίων αξιών, ιδιαίτερα όπου διαπιστώνεται ότι υπάρχει και κάποιο ενδιαφέρον είτε για αγορές ακινήτων, είτε για τουριστικές μισθώσεις. Συνεπώς τους ευσεβείς πόθους κάποιων σχετικά λίγων, θα τους πληρώσουν πανάκριβα και όσοι έχουν την ατυχία να ζουν στην ίδια γειτονιά…

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει περίπου είκοσι φόρους τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις που προσδιορίζονται κυρίως από τις τιμές ζώνης των ακινήτων των διαφόρων περιοχών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *