Αρχική / ---SLIDER / Πόρισμα καθηγητή Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου: «Ένα φάρμακο που απέτυχε στον Έμπολα φαίνεται ότι δουλεύει στους κορoνοϊούς»

Πόρισμα καθηγητή Παθολόγου – Λοιμωξιολόγου: «Ένα φάρμακο που απέτυχε στον Έμπολα φαίνεται ότι δουλεύει στους κορoνοϊούς»

Κορονοϊός: Τη δική του εκδοχή για την καταπολέμηση του κορονοϊού κατέθεσε ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας.
«Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στη λεγόμενη κορύφωση της επιδημίας επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Εάν όλοι συμπεριφερθούμε σωστά τώρα, ελπίζουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές ζημιές. Στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες θα έχουμε μία καλή εικόνα για να δούμε εάν τα μέτρα απέδωσαν.Τα αυστηρότερα μέτρα είναι ένα ζήτημα που είναι πάνω στο τραπέζι, η κατάσταση εκτιμάται κάθε μέρα, κάθε ώρα και από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και από την πολιτική ηγεσία, ανά πάσα στιγμή μπορεί να εφαρμοστούν πολύ αυστηρότερα μέτρα», είπε ο Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ μιλώντας στον realfm 97,8, αναφερόμενος στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ερωτηθείς πόσο πιθανό είναι να τεθούμε σε γενική καραντίνα ο κ. Σύψας απάντησε: «Εάν συνεχίσουμε την ανεύθυνη συμπεριφορά θα γίνουμε Ιταλία επί 10, αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός. Πρέπει αυτή τη στιγμή να σταματήσουμε να διασπείρουμε τον ιό. Δεν έχουμε καθόλου χρόνο, κάθε ώρα, κάθε λεπτό μετράει. Είμαστε σε κατάσταση πολύ επείγουσα. Εάν συνεχίσουμε την ανεύθυνη συμπεριφορά θα έχουμε τεράστια διασπορά».Αναφερόμενος στις επιστημονικές εξελίξεις και στη δημιουργία φαρμάκου ή εμβολίου ο κ. Σύψας δήλωσε: «Η διαδικασία παραγωγής εμβολίου σε μαζικές ποσότητες είναι μία διαδικασία που δεν επιδέχεται μεγάλη συμπίεση. Επομένως, περιμένουμε ένα εμβόλιο διαθέσιμο στην αγορά σε ικανοποιητικές ποσότητες σε 12 έως 18 μήνες από σήμερα. Όσον αφορά το φάρμακο έχουμε καλύτερες ελπίδες, με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει τουλάχιστον ένα φάρμακο το οποίο παλιά το είχαμε δοκιμάσει για τον Έμπολα και απέτυχε, αλλά φαίνεται ότι δουλεύει πολύ καλά στους κορωνοϊούς. Το φάρμακο δοκιμάζεται σε μεγάλες κλινικές μελέτες στην Κίνα και την Αμερική και πιστεύω να έχουμε τα αποτελέσματα τέλος Απριλίου. Αν είναι καλά τότε θα έχουμε ένα φάρμακο στη διάθεση μας».

Δείτε ακόμα

Check Also

Γιώργος Τράγκας: Ανοίγει η διαθήκη του με 12 ακίνητα σε Ακρόπολη, Γαλλία, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη….

Με 12 ακίνητα σε Ακρόπολη, Γαλλία, Λας Βέγκας, Νέα Υόρκη και Μαϊάμι ανοίγει η διαθήκη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *