Αρχική / ---SLIDER / Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2019

Πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2019

Με τις διατάξεις που ίσχυσαν πέρυσι, για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2018, θα φορολογηθούν και τα εισοδήματα του έτους 2019 τα οποία θα δηλώσουν στη φορολογική Διοίκηση πάνω από 8,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα εντός δεύτερου του τρέχοντος έτους.

Οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία του εισοδήματος φυσικών προσώπων με τον πρόσφατα ψηφισθέντα φορολογικό νόμο 4646/2019 θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων που θα αποκτηθούν φέτος και θα φορολογηθούν οριστικά το 2020.Από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων τις οποίες προβλέπει ο ν.4646/2019 επηρεάζονται φέτος μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Η προβλεπόμενη από τον νόμο αυτό νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος –στην οποία το βασικό αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ προσαυξάνεται κατά 364 ευρώ για όσους βαρύνονται με ένα εξαρτώμενο τέκνο και κατά 1.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο πέραν του πρώτου, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου είναι μειωμένος από το 22% στο 9% και οι συντελεστές φόρου που επιβάλλονται πάνω από το επίπεδο ετησίου εισοδήματος των 20.000 ευρώ είναι μειωμένοι κατά 1 ποσοστιαία μονάδα –θα αρχίσει σύντομα να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των μισθών και συντάξεων.
Συνέπεια της εξέλιξη αυτής θα είναι περισσότεροι από 2,5 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι να δουν τις μηνιαίες κρατήσεις φόρου επί των αποδοχών τους να μειώνονται και τα ποσά των μισθών και των συντάξεων που παίρνουν “”στο χέρι “να αυξάνονται αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα” Ναυτεμπορική”

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *