Αρχική / ---SLIDER / Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να είναι αποδοτικό στο σχολείο

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί να είναι αποδοτικό στο σχολείο

Το σχολείο, στη συνείδηση των περισσότερων παιδιών τουλάχιστον, είναι αναγκαίο κακό ή έστω αφορμή να συναντήσουν τους φίλους τους και μόνο. Το ζητούμενο όμως είναι να βοηθήσετε το μικρό σας να είναι αποδοτικό και όπως πρέπει στις υποχρεώσεις του…

  • Ας ξεκινήσουμε με κάτι που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε και αυτό είναι να δίνετε στο παιδί υποσχέσεις για δώρα ή γλυκίσματα αν διαβάσει περισσότερο. Το θέμα δεν είναι να το «δωροδοκήσετε», αλλά να του δώσετε να καταλάβει με παιδαγωγικά ορθές μεθόδους ότι πρέπει να το κάνει για δικό του καλό και όχι για να ικανοποιήσει εσάς.
  • Όταν πρέπει να ασχοληθεί με ένα μάθημα που δεν του αρέσει ή δεν είναι το ίδιο καλό όσο στα υπόλοιπα, καλό είναι να βρείτε έξυπνες μεθόδους για να το κρατήσετε σε ενδιαφέρον και να διαβάσει όσο πρέπει. Και βέβαια μην το πιέσετε να μάθει κάτι εκείνη ακριβώς τη στιγμή, αλλά δώστε του την ευκαιρία για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα για να «καθαρίσει» το μυαλουδάκι του. Προσαρμοζόμενοι λοιπόν στις ανάγκες του παιδιού, ίσως καταφέρει μέχρι και να δει το μάθημα αυτό με άλλο μάτι στο μέλλον!

Δείτε όλο το άρθρο…

Δείτε ακόμα

Check Also

Σούπερ Μάρκετ: Αυτές είναι οι νέες αυξήσεις σε τιμές προϊόντων πρώτης ανάγκης

Με νέες αυξήσεις σε αρκετά προϊόντα θα κάνει ποδαρικό ο Οκτώβριος στα σούπερ μάρκετ. Σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *