Αρχική / ---SLIDER / Πόσα κανάλια, χωράει το τηλεοπτικό φάσμα; Το ΕΣΡ απαντά

Πόσα κανάλια, χωράει το τηλεοπτικό φάσμα; Το ΕΣΡ απαντά

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ενταφίασε» το περίφημο δόγμα Παππά για τις 4 τηλεοπτικές άδειες, τονίζοντας ότι το φάσμα μπορεί να χωρέσει από 9 μέχρι 11, χωρίς τις συχνότητες της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ροδόλφος Μορώνης στ Διάσκεψη των Προέδρων, οι τεχνικές υποδομές της χώρας μπορούν να «σηκώσουν» από 9 έως 11 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας χωρίς σε αυτές να περιλαμβάνονται οι συχνότητες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ωστόσο τα μέλη του ΕΣΡ πρόσθεσαν πως «είναι στην διακριτική ευχέρεια κυβέρνησης και ΕΣΡ να αποφασίσουν πόσα από αυτά  τα κανάλια θα είναι μεικτού ή θεματικού χαρακτήρα».

Παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν το πρωί από τον υπουργό ψηφιακής πολιτικής Νίκο Παππά που τους απείλησε ακόμα και με ποινικές κυρώσεις και από μέλη της διάσκεψης των προέδρων αλλά και τον ίδιο τον κύριο Βούτση τα μέλη του συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασής απέφυγα να δεσμευτούν για το πότε θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία καθώς νομικά κενά και τεχνικά προβλήματα που δεν έχουν λυθεί απειλούν να οδηγήσουν εκ νέου σε φιάσκο ένα νέο διαγωνισμό.

Μάλιστα σε ερώτηση του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη εάν απειλούνται από το Νίκο Παππά τα μέλη του συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης ανέφεραν δεν απειλούμαστε και δεν πιεζόμαστε από κανένα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενημερώνοντας λίγο αργότερα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι όλοι συμφωνούν πως το καθεστώς της μη αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να σταματήσει και ο ίδιος εκτίμησε πως το νωρίτερο που μπορεί να έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία είναι οι τρεις μήνες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *