Αρχική / ---SLIDER / Προειδοποιητικό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν – Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές

Προειδοποιητικό μήνυμα Τσίπρα σε Ερντογάν – Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές

Τελεσίγραφο Τσίπρα σε Ερντογάν – Αισιόδοξος για συμφωνία με τους δανειστές
Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα, δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή (ξενοδοχείο Arcadia), αναφερόμενος στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι το βασικό στοιχείο ισορροπίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από αυτό”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Καλό θα είναι, λοιπόν, να σταματήσουν αυτές οι αμφισβητήσεις και οι απαράδεκτες αξιώσεις που δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από το να υπονομεύουν την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, όχι μόνο μεταξύ αλλά και στην ευρύτερης περιοχής.

Τα σύνορα είναι και θα είναι σταθερά και αδιαμφισβήτητα. Και ας μην έχει κανείς αυταπάτες για την αποφασιστικότητα μας να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Τα σύνορα, λοιπόν, δεν αμφισβητούνται και δεν επανακαθορίζονται. Η ιστορία, όμως, μπορεί να επανακαθοριστεί και να αποκλίνει από την προδιαγεγραμμένη πορεία. Μπορεί να αλλάξει είτε προς όφελος των λαών είτε και εις βάρος τους”.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “απαράδεκτη ενέργεια” την αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου και αφού παρατήρησε ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη και την συνεργασία, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος επισκέφθηκε τρεις φορές την Τουρκία μέσα σε ένα χρόνο, σημείωσε: “Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεχίσει τη συνεργασία της, τον διάλογο προς όφελος και των δύο λαών μας στην περιοχή.

Αν οι γείτονες μας, λοιπόν, το επιθυμούν, επιθυμούν το ίδιο, ο ιστορικής σημασίας αυτός δρόμος θα παραμείνει ανοιχτός, όπως ανοιχτός θα παραμείνει και ο ιστορικής σημασίας δύσκολος αυτός δρόμος που θα επιτρέψει σε όλο τον κυπριακό λαό να πάρει τη μοίρα στα χέρια του”.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι με την Τουρκία στο προσφυγικό και να συνεχίσει η εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης – Τουρκίας.

Για το κυπριακό ανέφερε πως η Κύπρος δεν χρειάζεται ξένους στρατούς και εγγυητές υπογραμμίζοντας πως η ελπίδα στην Κύπρο δεν μπορεί και δεν πρέπει να χαθεί. Στηρίζουμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την προσπάθεια. Ο κυπριακός λαός δικαιούται να ζει σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς κατοχή και εγγυήσεις.

Δείτε ακόμα

Check Also

«Μέρισμα» 900 ευρώ για 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα

Το ποσό των 900 ευρώ θα καταβληθεί ως μέρισμα σε περισσότερα από 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *