Αρχική / ---SLIDER / ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται “χαράτσι” στα social media μέσω χρονοχρέωσης- Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται “χαράτσι” στα social media μέσω χρονοχρέωσης- Όλες οι λεπτομέρειες

Χαράτσι στα social media, μέσω χρονοχρέωσης, εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές, στο πλαίσιο της τελικής συμφωνίας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2020.

Πρόκειται για αναβίωση παλαιότερου σχεδίου, που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο προκειμένου να τονωθούν τα δημόσια έσοδα και να διασφαλισθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το σχέδιο προβλέπει την επιβολή ενός φόρου χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. O φόρος θα υπολογίζεται ανά μήνα με βάση κλίμακα ποσών, τα οποία θα είναι χαμηλά για όσους κάνουν μικρή χρήση στο facebook, στο twitter και στο instagram ενώ οι χρεώσεις θα ανεβαίνουν για όσους είναι «κολλημένοι» με τα social media. Η καταμέτρηση της «χρήσης» για την υπαγωγή του κάθε πολίτη στο κατάλληλο φορολογικό κλιμάκιο και τη χρέωσή του με το προβλεπόμενο ποσό φόρου θα γίνεται με βάση το συνολικό αριθμό των λεπτών που ήταν συνδεδεμένος στα κοινωνικά δίκτυα.

Η κλίμακα έχει ήδη διαμορφωθεί ως εξής:

Εως 1 ώρα ανά μήνα: 2 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Από 1 έως 5 ώρες ανά μήνα: 4 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Από 5 έως 10 ώρες ανά μήνα: 8 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Από 10 έως 20 ώρες ανά μήνα: 16 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Από 20 έως 50 ώρες ανά μήνα: 30 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Πάνω από 50 ώρες ανά μήνα: 70 ευρώ μηνιαίος φόρος.

Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση, με έναρξη εφαρμογής την 1η Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δέχθηκε ασμένως την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς εκτιμά ότι θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αναρτήσεων με σχόλια επικριτικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του δημοσιονομικού

Πηγή Πληροφοριών:Ελεύθερος Τύπο

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *