Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πρώτα υπέγραψε, τώρα! Θεοδωράκης: Να μην περάσουν στα funds στεγαστικά δάνεια και σπίτια

Πρώτα υπέγραψε, τώρα! Θεοδωράκης: Να μην περάσουν στα funds στεγαστικά δάνεια και σπίτια

«Οι πλειστηριασμοί και η συζήτηση για το τι θα γίνει με τα σπίτια του κόσμου που είναι καταχρεωμένος, είναι το πρώτο θέμα αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει όμως απάντηση. Υπάρχουν κάποιες επιμέρους προτάσεις -και τραπεζιτών- που έχουν ενδιαφέρον, αλλά στο σύνολο δεν υπάρχει απάντηση από τον πολιτικό κόσμο, γιατί δεν είναι ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον «Real fm». Πρότεινε να ισχύσει ό,τι ισχύει και στην Κύπρο, που δίνει τη δυνατότητα στις Τράπεζες και τον χρεωμένο πολίτη να συζητήσουν για να βρουν λύση μεταξύ τους και όχι να πάνε τα δάνεια με εξευτελιστικές τιμές στα funds».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια, τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας με την ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναταραχή που δημιουργήθηκε σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Είναι προσβλητική για τη Δημοκρατία η συνάντηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου με την ηγεσία της Εκκλησίας. Προφανώς με την Εκκλησία θα πρέπει να κάνουμε διάλογο, αλλά η εικόνα μιας χώρας όπου τα εκπαιδευτικά προγράμματα αποφασίζονται από τον υπουργό Αμύνης, δεν είναι εικόνα σύγχρονης εποχής. Είναι δυνατόν να αποφασίζεται, σε νυχτερινές συναντήσεις, αν θα διδαχθούν τα παιδιά μας αυτά, ή τα άλλα Θρησκευτικά;

Είναι κάτι πρωτάκουστο και τέτοιες κινήσεις πλήττουν το ευρωπαϊκό προφίλ της χώρας». Σχετικά με τις αναταραχές στη Δικαιοσύνη και την προσπάθεια των «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» να παρέμβουν, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι το Ποτάμι κρατούσε ανέκαθεν ουδέτερη στάση απέναντι στην δικαιοσύνη, καθώς είναι ανεπίτρεπτο η απονομή της να επηρεάζεται από την πολιτική και ταυτόχρονα δήλωσε έκπληκτος από την αδυναμία του ΣτΕ να τοποθετηθεί στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *