Αρχική / ---SLIDER / Πρωτιά Μπακογιάννη στην Αθήνα, περνά στον 2ο γύρο και ο Ηλιόπουλος

Πρωτιά Μπακογιάννη στην Αθήνα, περνά στον 2ο γύρο και ο Ηλιόπουλος

Ο Κώστας Μπακογιάννης παίρνει την πρωτιά στο δήμο Αθηναίων, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι στη 2η θέση και έτσι φαίνεται περνά και αυτός στον 2ο γύρο. Αυτά με βάση τα μέχρι τώρα επίσημα αποτελέσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Ο Κώστας Μπακογιάννης, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, εκλέγει 21 έδρες, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει οκτώ έδρες.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Singular Logic του ΥΠΕΣ με ενσωματωμένο το 61,40% των εκλογικών τμημάτων (579/943 ) στο δήμο Αθηναίων η σειρά διαμορφώνεται ως εξής:

Κώστας Μπακογιάννης 42,66% (21 έδρες)
Νάσος Ηλιόπουλος 16,88% (8 έδρες)
Παύλος Γερουλάνος 13,22% (6 έδρες)
Ηλίας Κασιδιάρης 10,45% (5 έδρες)
Νίκος Σοφιανός 7,61% (4 έδρες)
Γιώργος Καραμπελιάς: 2,20% (1 έδρα)
Γιώργος Βουλγαράκης 2,11% (1 έδρα)
Πέτρος Κωνσταντίνου 1,55%
Βασίλης Καπερνάρος 1,50%
Κωνσταντίνα Ρέππα 1,00%
Αυγή Μπέσκα – Θεοδόση 0,83%

Ο Κώστας Μπακογιάννης στις δηλώσεις του παρουσιάστηκε ενωτικός, ευχαριστώντας και τους υπόλοιπους μονομάχους.
«Αισθάνομαι πραγματικά σοκ και δέος μπροστά σε αυτό το απίθανο ποσοστό που έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Επειδή έχω μια συγκίνηση θέλω να μου επιτρέψετε να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη αυτή την καταπληκτική μας ομάδα, σε όλους τους υποψηφίους, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Γερουλάνο, στον κ. Ηλιόπουλο και στον κ. Σοφιανό. Ναι, αξίζουν το χειροκρότημά μας γιατί επέδειξαν έμπρακτα πολιτικό πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης και τόνισε:«Από εκεί και πέρα κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή. Κι εμείς συνεχίζουμε γιατί αυτό ήταν μόλις το α’ ημίχρονο. Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και όλες οι Αθηναίες να αισθανθούν κομμάτι της αλλαγής που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη. Και θέλουμε να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί για μία πόλη η οποία μας ενώνει όλους. Να είστε καλά, πάμε δυνατά για την ερχόμενη Κυριακή».

Να σημειώσουμε ότι ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη στην «καρδιά» της Αθήνας, μπροστά από την Παλιά Βουλή, ενώ η αδελφή του Αλεξία Μπακογιάννη έφτασε στο εκλογικό περίπτερο λίγη ώρα πριν από τον Κώστα Μπακογιάννη και φανερά συγκινημένη τον συνεχάρη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε πως θα παλέψει στον 2ο γύρο για την ανατροπή για μια πόλη χωρίς φασίστες, στάθηκε στο γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής έχασε ποσοστά, ενώ στάθηκε και στο ποσοστό της αποχής.

«Νομίζω σήμερα είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα. Είναι μία ωραία μέρα για την Αθήνα πρώτα απ όλα για την μεγάλη πτώση στα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις του μετά την πρόκρισή του στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αθηναίων. «Ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε και αυτό τον δρόμο θα τον συνεχίσουμε και θα δώσουμε όλες τις μάχες που πρέπει για να κερδίσουμε μία πόλη αντιφασιστική, μία πολη ανοιχτή χωρίς την άκρα δεξιά», συμπλήρωσε.Ακόμη τόνισε: «Είμαστε επίσης πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί για δεύτερη φορά η ανοιχτή Πόλη έχει τη δυνατότητα να κάνει την ανατροπή. Είμαστε στο δεύτερο γύρο και αυτή την εβδομάδα θα παλέψουμε για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε το 2014».

«Νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να προβληματιστούμε για τα ποσοστά συμμετοχής. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να είναι χαρούμενος για το 46% συμμετοχή στην Αθήνα και έχουμε αυτή την εβδομάδα για να αλλάξουμε αυτή τη συμμετοχή, να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή για μία πόλη αλληλεγγύης, μία πόλη δημοκρατίας, μία πόλη αντιφασιστική, μία πόλη στην οποία θα ζωντανέψουμε τις γειτονιές», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Θα είναι παρών στον δήμο και την επόμενη ημέρα, δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος. Αφού συνεχάρη τους κ.κ. Μπακογιάννη και Ηλιόπουλο, είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Δεν θα τους ξεχάσω και δεν θα με ξεχάσουν. Θα είμαι παρών στον δήμο».

«Θα συμβάλλω στην υλοποίηση του προγράμματός μας. Θα είμαι παρών στις γειτονιές και την επόμενη ημέρα γιατί οι προτάσεις μας πρέπει να γίνουν πράξη. Γιατί η Αθήνα είμαστε εμείς. Είμαστε εδώ για να μείνουμε και να συνεχίσουμε», κατέληξε. Ερωτώμενος για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή, είπε: «Θα τα πούμε αύριο».

Γιώργος Βουλγαράκης: Στηρίζουμε Κώστα Μπακογιάννη στο β’ γύρο

Ο Γιώργος Βουλγαράκης τόνισε πως η παράταξή του θα στηρίξει στο β’ γύρο τον Κώστα Μπακογιάννη, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες.Αναλυτικά τόνισε:
«Σε ένα εξαιρετικά πολωμένο πολιτικό περιβάλλον, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες επικοινωνιακές συνθήκες, με έλλειψη πόρων και μέσων, τον ενάμισι μήνα της προεκλογική μας παρουσίας, κάναμε ένα ιδιαίτερα αξιοπρεπή, έντιμο και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. Ευχαριστώ ειλικρινά τους Αθηναίους και τις Αθηναίες που επέλεξαν το συνδυασμό μας.

Ευχαριστώ τους υποψηφίους του «Αθήνα και πάλι Αθήνα» που με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση συμμετείχαν σ αυτόν τον αγώνα.
Ευχαριστώ όλους όσους εθελοντικά πίστεψαν και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σ αυτήν την προσπάθεια.
Θεωρώ τέλος αυτονόητη την υποστήριξη από το συνδυασμό μας, την επόμενη Κυριακή, στο συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη».

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *