Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ψάχνουν λύση με 6 δόσεις για ΕΝΦΙΑ … μετά τη «βόμβα» Αλεξιάδη στον realfm

Ψάχνουν λύση με 6 δόσεις για ΕΝΦΙΑ … μετά τη «βόμβα» Αλεξιάδη στον realfm

Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη του Τρύφωνα Αλεξιάδη μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 ότι ο ΕΝΦΙΑ του 2016 αναμένεται να καταβληθεί σε τέσσερις δόσεις, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να αυξήσει τον αριθμό τους, πέραν αυτών που προκύπτουν από το νόμο, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ ανέφερε σήμερα, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ότι εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του ίδιου φόρου από τους πολίτες αναμένεται να επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *