Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Πυρ ομαδόν κατά Φίλη για τα πλαστά πιστοποιητικά

Πυρ ομαδόν κατά Φίλη για τα πλαστά πιστοποιητικά

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσειδημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως ο υπουργός Παιδείας “νομιμοποιεί 2.500 υπαλλήλους με πλαστά πτυχία“. Για βάναυση παραποίηση της αλήθειας κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια σωστή πρόβλεψη του νόμου Γιαννάκου.

Σημειώνεται πως η ρύθμιση δεν προβλέπει κάτι για τα πτυχία των υπαλλήλων αλλά για διάφορες πιστοποιήσεις, οι οποίες χορηγήθηκαν από ιδιωτικά ΤΕΕ, που όπως φάνηκε στη συνέχεια λειτουργούσαν παράτυπα.

Η ρύθμιση προβλέπει πως θα γίνουν ειδικές εξετάσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους που κατέχουν τίτλους σπουδών από τα κέντρα αυτά.

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 3577/2007 (Α΄ 130), τα πτυχία των μαθητών Ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας λόγω διαπιστωμένων παρανομιών, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων. Ωστόσο, οι εξετάσεις αυτές δεν έγιναν.

“Οι επιτήδειοι ιδιοκτήτες σχολείων και οι άλλοι εμπλεκόμενοι που είχαν οργανώσει μια κερδοφόρα βιομηχανία πιστοποίησης προσόντων”, είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής είτε καταδικάστηκαν σε ελαφριές ποινές“, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

“Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας“, είναι το μήνυμα που στέλνει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ελπίζω η κυβέρνηση να μη φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο”, τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει:

“Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί”.

“Σύριζα και Ανέλ διασώζουν την εκλογική πελατεία τους – που διορίστηκε στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία – και για να συνεχίσουν να αμείβονται οι πλαστογράφοι, εξοντώνεται ο ιδιωτικός τομέας, οι παραγωγοί και οι επαγγελματίες”, αναφέρει σε ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή.

“Είναι απαράδεκτη και ως σκέψη από την κυβέρνηση η ενδεχόμενη νομιμοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων που είναι κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών, κατόπιν υποβολής τους σε εξετάσεις προκειμένου να πιστοποιηθούν οι γνώσεις τους. Οι πλαστοί τίτλοι έδωσαν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους αυτούς να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και να εργάζονται σήμερα στο Δημόσιο, καταλαμβάνοντας θέσεις τις οποίες κανονικά θα έπρεπε να έχουν καταλάβει υποψήφιοι με πραγματικά προσόντα” αναφέρει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Το Ποτάμι τονίζει σε ανακοίνωση:

“Kατά το δοκούν ή καλύτερα όποτε τους συμφέρει, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλοτε καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τις μνημονεύει όπως τώρα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, προκειμένου να βρει ένα άλλοθι για την ειλημμένη απόφασή του να «νομιμοποιήσει» τα πλαστά πτυχία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων.

Αυτό είναι εξοργιστικό για χιλιάδες νέους και νέες που κάποιοι επιτήδειοι τους πήραν τη θέση με πλαστούς και παράτυπους τίτλους που βλέπουν ότι τελικά στην Ελλάδα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο”.

AdTech Ad

Για υποκρισία κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, σε ανοιχτή επιστολή αναφέρει:

“Με ειλικρινή έκπληξη και αγανάκτηση διάβασα σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του Πρώτου Θέματοςάρθρο της δημοσιογράφου Ισμήνης Χαραλαμποπούλου με τίτλο «Με εξετάσεις νομιμοποιεί ο Φίλης 2.500 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία!». Το συγκεκριμένο δημοσίευμα παραποιεί βάναυσα την αλήθεια στο βωμό μιας «φτηνής» (και όχι χρήσιμης) αντιπολιτευτικής δημοσιογραφίας που αγγίζει τα όρια της εμπάθειας.

Και η έκπληξή μου αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, διότι το άρθρο υπογράφεται από μια έμπειρη δημοσιογράφο, η οποία γνωρίζει πάρα πολύ καλά το συγκεκριμένο θέμα.

Η κ. Χαραλαμποπούλου επειδή ξέρει πολύ καλά το Ν. 3577/2007 της Γιαννάκου, αλλά και το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος να επιλυθεί το ζήτημα είναι η επανεξέταση των κατόχων των τίτλων και όσων είναι ήδη διορισμένοι και όσων πρόκειται να διοριστούν στο Δημόσιο.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ που εδώ και 10 χρόνια αποκρύπτουν συνειδητά το ζήτημα των παράνομων και παράτυπων τίτλων από φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης και των διορισμών των κατόχων στο Δημόσιο για ευνόητους λόγους (ας δει κανείς τα βιογραφικά και τις πολιτικές ιδιότητες κάποιων εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση), να εμφανίζονται σήμερα βασιλικότεροι του βασιλέως και να προσποιούνται τους αγανακτισμένους, επειδή τάχα αθωώνονται οι κάτοχοι των παράνομων και παράτυπων τίτλων.

Αντί να υπάρξει θετική αντιμετώπιση, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης του καθένα, της πολιτικής βούλησης που δείχνει ένας Υπουργός εφαρμόζοντας επιτέλους την εξαιρετική ρύθμιση του νόμου Γιαννάκου που έμεινε εσκεμμένα ανενεργός εδώ και μια δεκαετία, αλλά και το πόρισμα μιας ανεξάρτητης αρχής, η είδηση αλλοιώνεται στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων

Αναρωτιέμαι: Όλοι αυτοί που σήμερα αναμασούν τη συγκεκριμένη προπαγάνδα:

Πού βρίσκονταν το 2005, όταν η ΟΙΕΛΕ ανακίνησε το ζήτημα και κατέθεσε μηνύσεις;

Πού βρίσκονταν, όταν παραγράφονταν τα αδικήματα των 35 εμπλεκόμενων και όταν η ΟΙΕΛΕ ζητούσε τη νομική αναψηλάφιση του θέματος;

Τι έλεγαν, όταν η Κομισιόν το 2014 «πάγωσε» τη διαδικασία αντιστοίχισης του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων λόγω των παράνομων και παράτυπων τίτλων στην ιδιωτική εκπαίδευση;

Γιατί δεν πήραν θέση, όταν ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών (ΣΙΕΙΕ) μήνυσε τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, επειδή κατήγγειλε το θέμα των τίτλων και των διορισμών των κατόχων τους στο Δημόσιο στην Κομισιόν(απηυδισμένος από την απόλυτη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων που κάλυπταν τους ενόχους); Τώρα τάχα θυμήθηκαν το θέμα;

Παρακαλώ ιδιαίτερα τους όψιμους «ενδιαφερόμενους» να σωπάσουν. Διότι εδώ και δέκα χρόνια ποιούσαν την νήσσαν. Αν πράγματι ενδιαφέρονται για το ζήτημα, θα περιμένω μια συνολική τοποθέτηση κομμάτων και ΜΜΕ για την εκτεταμένη διαφθορά στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των επαγγελματικών προσόντων. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εδώ θα υπάρξει σιγή ασυρμάτου. Διότι θίγονται πολλοί και ισχυροί. Και η συγκεκριμένη δημοσιογραφία μόνο αυτούς «σπονσοράρει» συστηματικά κι όχι την αλήθεια, ή τη δικαιοσύνη”.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *