Αρχική / ---SLIDER / “Το Ιστορικό Α’ Γυμνάσιο Αθηνών και η συμβολή των Αποφοίτων του στην Ιστορία του Τόπου”

“Το Ιστορικό Α’ Γυμνάσιο Αθηνών και η συμβολή των Αποφοίτων του στην Ιστορία του Τόπου”

Στην κατάμεστη αίθουσα της Π. Βουλής, πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό ων 190 χρόνων από την ίδρυση του Ιστορικού Α’ Γυμνασίου Αθηνών, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των Αποφοίτων Α’ Πειραμ. Γυμνασίου/Λυκείου Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου!


Η κατάμεστη αίθουσα της Π. ΒουλήςΤο Ιστορικό Σχολείο ίδρυσε , ως γνωστόν, ο Κυβερνήτης Ιω. Καποδίστριας, το 1829 ως το Ανώτερο Πνευματικό Ίδρυμα της Χώρας! Παραβρέθηκε ο πρέσβης κ. Γ. Γεννηματάς, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Δημ. Νίκου, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου,

Ο εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχ. Αθηνών πατέρας Δημήτριοσ Νίκου 

Η κα Αναστασία Γκίκα ,ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού

Ο Λυκειάρχης του Α’ Πειραμ. Λυκείου Αθηνών κ. Γώργιος Γκαράς 

η κα Αναστασία Γκίκα ,ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Αθηναίων, Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, ο Λυκειάρχης του Α’ Πειραμ. Λυκείου Αθηνών κ. Γώργιος Γκαράς και ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Χατζιώτης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων κ. Ματθαίος Αρταβάνης

ο Πρόεδρος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρίας κ. Κωνσταντίνος Χατζιώτης.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των Αποφοίτων κ. Ματθαίος Αρταβάνης μίλησε με θέμα : “Το Ιστορικό Α’ Γυμνάσιο Αθηνών και η συμβολή των Αποφοίτων του στην Ιστορία του Τόπου” ενώ παλαιοί Απόφοιτοι συγκίνησαν το ακροατήριο με αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια στο Α’ Γυμνάσιο.


Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, η εξαιρετική Μουσική Παρέα , με μαέστρο τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου 

 

 

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, η εξαιρετική “Μουσική Παρέα” , με μαέστρο τον κ. Γιάννη Παπαδημητρίου με τραγούδια, που τους στίχους ή την μουσική έγραψαν Απόφοιτοι του Α’ !
Παρόντες οι Απόφοιτοι του Α’ Ακαδημαικοί κ.κ. Παν.Βοκοτόπουλος και Χαρ.Μουτσόπουλος, ο Ναύαρχος κ. Ιω.Παλούμπης, ο τ.Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Κ.Ρίζος, ο καθ. κ. Μιχ. Σκούλλος ,ο πρ. Πρέσβυς κ.Ιω. Σουλιώτης, ο καθ. Κ. Νικ.Κατσαρός, η καθ. κα Μ.Καρδαμίτση-Αδάμη, κ.κ. Κ.Βιρβιδάκη, Γ.Δημαράς, Δημ.Ευσταθιάδης, Κ.Πανούσης, Αντ.Βογιατζής, Κων. Κατσιγιάννης κ.ά.

Φωτογραφίες Σταύρος Τσακιρίδης

Δείτε ακόμα

Check Also

Διευρύνονται οι δικαιούχοι επιδότησης ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου – Δείτε ποιους αφορά

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προβλέπει τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *