Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ρέντσι: Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει επενδύσεις

Ρέντσι: Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει επενδύσεις

«Χρειαζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να κάνει επενδύσεις, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε βιομηχανία η οποία παράγει οπτικές ίνες , έξω από την πόλη Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας.

Με μια έμμεση όσο και σαφή αναφορά, κατά κύριο λόγο στην Γερμανία, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός θέλησε να προσθέσει:

«Κάποιες χώρες έχουν υπερβολικά υψηλό εμπορικό πλεόνασμα. Εμείς δεν λέμε στις χώρες αυτές ότι πρέπει να μειώσουν τις επενδύσεις, αλλά έτσι όπως δίδουμε την συμβολή μας, σεβόμενοι τους κανόνες του Μάαστριχτ για το δημόσιο έλλειμμα, όλοι οι άλλοι, πρέπει να προσφέρουν και την δική τους συμβολή, σε ότι αφορά τους βασικούς κανόνες για το εμπορικό πλεόνασμα. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες επενδύσεις»

Ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε επίσης ότι από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας, τον Φεβρουάριο του 2014, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 585.000, τονίζοντας -παράλληλα- ότι «δυστυχώς δεν φτάνουν και, κατά συνέπεια, στον νέο κρατικό προϋπολογισμό θα ενταχθούν νέα μέτρα υπέρ του ανταγωνισμού».

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *