Αρχική / ---SLIDER / Reuters: Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιταλία ψάχνουν μεγάλη τελωνειακή απάτη Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά

Reuters: Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιταλία ψάχνουν μεγάλη τελωνειακή απάτη Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά

H Eυρωπαϊκή Ένωση διερευνά την υποψία ότι στο λιμάνι του Πειραιά γίνεται μεγάλης κλίμακας φορολογική και τελωνειακή απάτη κινεζικών σπειρών, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. Handelsblatt.Εγκληματικές οργανώσεις εισάγουν μέσω του λιμανιού, που διαχειρίζεται η κινεζική εταιρεία Cosco, αφορολόγητα προϊόντα, δήλωσε στο Reuters ο Φάμπιο Μπότο, στέλεχος των ιταλικών ανακριτικών Αρχών. Πρόκειται συχνά για μαϊμού ρούχα, με τους παραλήπτες τους να αποφεύγουν την πληρωμή του ΦΠΑ λόγω ψευδών διευθύνσεων παράδοσης.
Οι σπείρες, εξάλλου, δηλώνουν πολύ χαμηλές αξίες για τα εμπορεύματα, για να αποφεύγουν τους εισαγωγικούς δασμούς. Η Ιταλία έχει υποστεί ήδη μεγάλη ζημιά και οι Αρχές της βρίσκονται στα ίχνη του λιμανιού του Πειραιά από τα τέλη του 2017 μέσω πλαστών τιμολογίων.

Η Αρχή της ΕΕ κατά της απάτης επιβεβαίωσε ότι ερευνά την υπόθεση μαζί με την Ιταλία. Λόγω των συνεχιζόμενων, όμως, ερευνών, δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Αλλά και ελληνικές Αρχές διερευνούν τις πιθανές περιπτώσεις φορολογικής απάτης σχετικά με τις εισαγωγές μέσω του Πειραιά, αλλά δεν είναι ενημερωμένες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, για τις μεγαλύτερες έρευνες.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τόσο η Cosco όσο και το λιμάνι του Πειραιά δήλωσαν πως τηρούν την ισχύουσα νομοθεσία.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *