Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Reuters: Η ΕΕ προετοιμάζεται για το Brexit -Ξεκίνησαν εμπιστευτικές συζητήσεις

Reuters: Η ΕΕ προετοιμάζεται για το Brexit -Ξεκίνησαν εμπιστευτικές συζητήσεις

Επί ποδός βρίσκονται αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με το ενδεχόμενο Brexit να απειλεί τις ισορροπίες.

Οπως μεταδίδει το Reuters, αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε γύρος εμπιστευτικών συζητήσεων, ώστε να προετοιμαστεί μια συντονισμένη διαδικασία σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας, μετά το δημοψήφισμα του επόμενου μήνα.

Υπό την προεδρία του εκπροσώπου του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σέιλμαρ, βρέθηκαν στο τραπέζι ανώτεροι διπλωμάτες από τη Γερμανία,τη Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ.

Πηγή με άμεση γνώση των συζητήσεων της Δευτέρας ανέφερε ότι θα ακολουθηθεί και από άλλες που θα εστιάσουν σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, σκοπός είναι ο συντονισμός μιας πρώτου είδους αντίδρασης, ειδικά στο θέμα της επικοινωνίας για τις πρώτες ώρες και ημέρες, μετά την κρίση του βρετανικού λαού.

«Η ιδέα είναι να υπάρχει μια προπαρασκευή, όχι να αφήσουμε το ζήτημα για την επομένη της 23ης Ιουνίου», τόνισε μια δεύτερη πηγή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις, όπως άλλωστε και οι διπλωμάτες από τη γαλλική και τη γερμανική πλευρά.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *