Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Reuters: Σήμερα Τετάρτη ίσως η ΕΚΤ επιτρέψει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότηση

Reuters: Σήμερα Τετάρτη ίσως η ΕΚΤ επιτρέψει την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότηση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξετάσει την αποκατάσταση της πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στη φθηνή χρηματοδότησή της, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Πηγές του Reuters, με γνώση του ζητήματος, ανέφεραν ότι μία τέτοια απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμη και αύριο, Τετάρτη, στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της ΕΚΤ. Κάτι, που θα επέτρεπε στις τράπεζες να βγουν από την ακριβή έκτακτη χρηματοδότηση μετά από πάνω από ένα χρόνο.

Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν την πρόσβασή τους στον μηχανισμό φθηνής χρηματοδότησης της ΕΚΤ πέρυσι, όταν η Αθήνα έφτασε στο χείλος της εξόδου από την ευρωζώνη, θυμίζει το Reuters. Η ανάκτηση της πρόσβασης στη φθηνή χρηματοδότηση θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξομάλυνση της οικονομίας, που ακόμη την βαραίνουν τα capital controls και οι προσαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα διάσωσης, σχολιάζει το δημοσίευμα.

Ομως, ο Ντράγκι επεσήμανε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει περαιτέρω όρους, πριν μπορέσει να συμμετάσχει στις αγορές αξιόγραφων, ύψους 80 δισ. ευρώ το μήνα, κυρίως κρατικών ομολόγων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *