Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Ρουμελιώτης: Κανένα «φως» εάν Μέρκελ και Σόιμπλε επιμείνουν στην λιτότητα

Ρουμελιώτης: Κανένα «φως» εάν Μέρκελ και Σόιμπλε επιμείνουν στην λιτότητα

«Η Ευρώπη εξακολουθεί να σύρεται από την Γερμανία για την εφαρμογή μονοσήμαντων πολιτικών λιτότητας» σημείωσε ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και πρώην υπουργός Παναγιώτης Ρουμελιώτης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.
Υποστήριξε ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες στην Ευρώπη ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα που θα βοηθήσουν τις τράπεζες να ανακάμψουν, με την προϋπόθεση τα χρήματα θα μπουν σε επενδυτικά πακέτα, προκειμένου να ανακάμψει η ευρωπαϊκή οικονομία.

Ο κ. Ρουμελιώτης εκτίμησε επίσης ότι θα βοηθούσε η έκδοση ευρωομολόγου από τον Μάριο Ντράγκι.
«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το λάθος που έγινε ήταν ότι παρά το καταστατικό του ΔΝΤ που επέβαλε να διαπιστωθεί πριν από την χρηματοδότηση της Ελλάδας το 2010 εάν το χρέος ήταν βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη βάση, δεν έγινε η διόρθωση παρά το γεγονός ότι οι εμπειρογνώμονες δεν μπορούσαν να το πιστοποιήσουν. Άρα το χρέος δεν ήταν βιώσιμο το ξέραμε από τότε» σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.

«Τι συνέβη όμως; Οι Ευρωπαίοι πίεσαν το διοικητικό συμβούλιου του Ταμείου να μην προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους για να σώσουν τις τράπεζές τους και κυρίως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι» πρόσθεσε.

«Θα είναι ιστορικό λάθος πλέον λάθος του ταμείου που θα βαραίνει την μετέπειτα πορεία του» τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.
Πηγή: real

Δείτε ακόμα

Check Also

Ποιά και πότε ξεκινούν τα μέτρα για υποχρεωτικά rapid test σε καφέ, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια για τους ανεμβολίαστους

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου η ζωή των ανεμβολίαστων θα αλλάξει. Συγκεκριμένα μόνο σε τρεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *