Αρχική / ---SLIDER / Σε αντίθεση με τους δικούς μας. Γαλλία: Μπλόκο στην εξαγορά αγροτικής γης από ξένους επενδυτές προανήγγειλε ο Μακρόν

Σε αντίθεση με τους δικούς μας. Γαλλία: Μπλόκο στην εξαγορά αγροτικής γης από ξένους επενδυτές προανήγγειλε ο Μακρόν

H Γαλλία θα λάβει μέτρα κατά της εξαγοράς αγροτικής γης από ξένους, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αντιδρώντας στην αντιπαράθεση για συμφωνίες που αποδίδονται σε κινεζική εταιρεία.

Ενώ Κινέζοι επενδυτές έχουν αποκτήσει μία σειρά αμπελώνων και προχώρησαν σε κοινοπραξίες με γαλλικές γαλακτοκομικές εταιρείες, η αγορά 2.600 εκταρίων καλλιεργήσιμης γης στην κεντρική Γαλλία τα δύο τελευταία χρόνια κτύπησε μία ευαίσθητη χορδή στη μεγαλύτερη αγροτική χώρα της ΕΕ.

Μιλώντας σε συγκέντρωση νέων αγροτών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακρόν είπε ότι η αγροτική γη αποτελεί ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. «Δεν μπορούμε να αφήνομε εκατοντάδες εκταρίων να εξαγοράζονται από ξένες δυνάμεις, χωρίς να γνωρίζουμε ποιος είναι ο στόχος αυτών των αγορών», είπε, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό θα θέσουμε ξεκάθαρα ρυθμιστικές ασφαλιστικές δικλείδες στον τομέα αυτό».

Ο Μακρόν δεν εξήγησε σε ποιες επενδύσεις αναφερόταν, αλλά γαλλικοί αγροτικοί όμιλοι και μέσα ενημέρωσης έχουν αναφέρει τον κινεζικό όμιλο υπηρεσιών καυσίμων, Hongyang, ως τον αγοραστή της γης που αποκτήθηκε το 2016 και το 2017.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, η πρόσβαση των νέων Γάλλων αγροτών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι ζωτικό θέμα, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει την προοπτική απόσυρσης του 40% των σημερινών αγροτών έως το 2020.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *