Αρχική / ---SLIDER / Σε εκκρεμότητα 60.000 συντάξεις- Δεν έχει εκδοθεί καμία νέα από τον Μάιο του 2016

Σε εκκρεμότητα 60.000 συντάξεις- Δεν έχει εκδοθεί καμία νέα από τον Μάιο του 2016

Περίπου 60.000 νέες συντάξεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα, καθώς από τον Μάιο του 2016 δεν έχει εκδοθεί καμία νέα. Τα στοιχεία αποκάλυψε με δήλωσή του ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, από τον Νοέμβριο του 2016 ενώ δεσμεύτηκε ποσό 859.000.000 ευρώ για την κάλυψη 102.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, δεν έχει εκδοθεί ούτε μια σύνταξη.

Από τον Μάιο του 2016, δεν έχει εκδοθεί καμία νέα σύνταξη, με αποτέλεσμα να εκκρεμούν 60.000 νέες συντάξεις.

Από την 1η Ιανουαρίου 2015, έχει μπλοκάρει η έκδοση κάθε νέας επικουρικής σύνταξης, καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδώσει, ως όφειλε, το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.

Για πρώτη φορά το υπουργείο Εργασίας, όπως τονίζει ο κ. Βρούτσης, δεν κατέβαλε σε 50.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης τα αναδρομικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κρυφό έλλειμμα 300.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, “η κυβέρνηση από ανεπάρκεια, ανικανότητα και αναλγησία έβαλε μπλόκο στην έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επέβαλε εσωτερική στάση πληρωμών, φέρνοντας σε απόγνωση δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης.

Την ίδια στιγμή, επικρατεί απόλυτο χάος στον ΕΦΚΑ και απίστευτη ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, καθώς έχουν “εξαφανιστεί” αριθμοί μητρώου και ένσημα εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώ προκλήθηκε χάος με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τα μπλοκάκια. Ο νόμος Κατρούγκαλου έχει καταρρεύσει στην πράξη».

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *