Αρχική / ---SLIDER / Σε μισή ώρα από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας – Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή

Σε μισή ώρα από τον Πειραιά στο κέντρο της Αθήνας – Επαναλειτουργεί η λεωφορειακή γραμμή

Επαναλειτουργεί από σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, η λεωφορειακή γραμμή Χ80 «Πειραιάς-Ακρόπολη-Σύνταγμα EXPRESS», με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, αλλά και των επισκεπτών-τουριστών της πόλης.
Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ θα διέρχεται, στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η εν λογω γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε περίπου 60 λεπτά, απόσταση 27 χιλιομέτρων. Δηλαδή, σε μισή ώρα ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στο κέντρο της Αθήνας από το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα.

Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις, αναδεικνύοντας σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Στάσεις υπάρχουν στις δύο εξόδους του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΠ, στο κέντρο του Πειραιά, στον σταθμό μετρό «Νέο Φάληρο» (Στάδιο Καραϊσκάκη), στον σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην Ακρόπολη και στο Σύνταγμα, με ξεχωριστά σημεία επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών.
Από τις ενδιάμεσες στάσεις της νέας λεωφορειακής γραμμής παρέχεται η δυνατότητα μετεπιβίβασης:
α. Σε βασικούς σταθμούς μετρό («Συγγρού-Φιξ», «Νέο Φάληρο» και «Σύνταγμα»).
β. Στις λεωφορειακές γραμμές Χ96 (από τον Πειραιά) και Χ95 (από Σύνταγμα) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 35-40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου).

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *