Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Σκληρή κριτική Κυρίτση στην κυβέρνηση

Σκληρή κριτική Κυρίτση στην κυβέρνηση

Μ’ ένα αιχμηρό άρθρο του στο site communality.gr που εκφράζει τις απόψεις της «Ομάδας των 53», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τους πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης ασκεί έντονη κριτική σε στρατηγικες επιλογές της κυβέρνησης – από τη συνταγματική αναθεώρηση και το αναπτυξιακό μοντέλο που προβάλλεται έως την επικοινωνιακή διαχείριση και πολιτική.

Στο άρθρο, με τίτλο «For the worker is working when the fat cat’s about», ο Γιώργος Κυρίτσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει εκμεταλλευτεί τις νέες συνθήκες στην Ευρώπη για να αντισταθεί σε ορισμένα αιτήματα των δανειστών:

«Παραδείγματος χάριν», γράφει, «η ιταμή απαίτηση των δανειστών για αμνήστευση των μη Ελλήνων στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ έπρεπε να έχει καταγγελθεί με έμφαση και σε υψηλό επίπεδο ως αποικιακού τύπου επιβολή ετεροδικίας σε κράτος-μέλος. Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε την απάντηση των θεσμών, λίγες εβδομάδες πριν το βρετανικό δημοψήφισμα».

Σε άλλο σημείο, καταλογίζει στην κυβέρνηση «θολή αναπτυξιολογία που συγκινεί μόνον όσους εκ των αντιπάλων της έχουν πειστεί ότι η παρούσα κυβέρνηση θα παραμείνει επί μακρόν», ενώ σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση γράφει:

«Τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι τόσο μεγάλα που καμία θεσμική τομή, ιδίως στη σφαίρα της «υψηλής πολιτικής», δεν μπορεί να τα επηρεάσει ή έστω να τα διασκεδάσει. Πρωτοβουλίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Μια χαρούλα είναι το Σύνταγμα, τηρουμένων των αναλογιών και συσχετισμό για προοδευτική αναθεώρηση δεν έχουμε, κινδυνεύουμε να πάμε προς τα πίσω και μάλιστα σε καταστάσεις προ του 1986 ή να κληθούμε να συνταγματοποιήσουμε νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες. Αν ρωτήσει κανείς έναν εργαζόμενο στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα αν θέλει αναθεώρηση του Συντάγματος θα σου πει «νταξει, οκ, αλλά προτιμάω να λειτουργήσει αποτελεσματικά η Επιθεώρηση Εργασίας».

Δείτε ακόμα

Check Also

Διάγγελμα Μητσοτάκη μέχρι την Πέμπτη για το «Πάσχα στην πόλη» και την άρση του lockdown

Με τηλεοπτικό μήνυμα αύριο στις 21 ή μεθαύριο στις 22/4, εκτιμάται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *