Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Σόιμπλε: «Oι περαιτέρω περικοπές είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η Ευρωζώνη»

Σόιμπλε: «Oι περαιτέρω περικοπές είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η Ευρωζώνη»

Τη θέση του υπέρ των περαιτέρω περικοπών με στόχο μόνιμη σταθεροποίηση της Ευρωζώνης επαναλαμβάνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε επιστολή του στην Κομισιόν, ενώ επισημαίνει πως οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση δαπανών για επενδύσεις δεν είναι πειστικές, σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας Die Welt.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε στην επιστολή του σημειώνει πως «η Ευρωζώνη συνολικά έχει ελλείμματα και τα χρέη της σταθεροποιούνται σε υψηλό επίπεδο», ενώ τονίζει πως «μάλλον οι περαιτέρω περικοπές και όχι η αύξηση των δαπανών είναι η εγγύηση για να σταθεροποιηθεί μόνιμα η Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, είναι «αντιπαραγωγικό» να θεωρούνται οι δαπάνες του προϋπολογισμού της Ευρωζώνης συνολικά ως κοινή αξία πριν καν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις.

«Η παρούσα διαδικασία και η ατζέντα αντανακλούν λάθος προτεραιότητες» κατά τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, ο οποίος επικρίνει επίσης την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι συστάσεις της αποσπούν την προσοχή από «την αναγκαιότητα να επικεντρωθούμε σε βιώσιμα επίπεδα χρέους και αναπτυξιακές στρατηγικές σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υψηλότερες δαπάνες σε μια ή δύο χώρες δεν θα επέλυαν τα διαρθρωτικά προβλήματα και τους δημοσιονομικούς κινδύνους σε άλλες χώρες».

Αναγκαία, κατά τον κ. Σόιμπλε, είναι μια πολιτική η οποία να επικεντρώνεται σε υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου του αρνήθηκε να σχολιάσει την εσωτερική επικοινωνία του με την Κομισιόν.

Δείτε ακόμα

Check Also

Η αστυνομική μας ταυτότητα, για όλες τις χρήσεις, στο κινητό μας

Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *