Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Spiegel: Ανησυχία στο Βερολίνο για τη νέα δύναμη των μεσογειακών χωρών

Spiegel: Ανησυχία στο Βερολίνο για τη νέα δύναμη των μεσογειακών χωρών

Ανησυχία επικρατεί στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες για την εμφάνιση των μεσογειακών χωρών της ΕΕ με συγκεκριμένες θέσεις και απαιτήσεις στη σύνοδο κορυφής της Μπρατισλάβας την ερχόμενη Παρασκευή, αναφέρει δημοσίευμα του Spiegel, με τίτλο: «Η νέα δύναμη του “Club Med”».

Αποφάσεις δεν αναμένονται στη Μπρατισλάβα, καθώς η σύνοδος είναι άτυπη, για να δουν οι ηγέτες των 27 πώς θα προχωρήσουν μετά την έξοδο της Βρετανίας. Ωστόσο, θα τεθεί το πλαίσιο για το μέλλον της ΕΕ, σημειώνεται.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ θα εμφανισθεί με την απαίτηση για ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, θα παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για ένα ταμείο, ύψους 50 δις. ευρώ, στο οποίο κάθε χώρα της ΕΕ θα καταβάλλει το 0,5% του ΑΕΠ της , για να μπορούν να δανείζονται από αυτό οι χώρες με υψηλή ανεργία ή πολύ χαμηλή ανάπτυξη.

Έως τώρα, κανείς στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες δεν θα έχανε τον ύπνο του για μία τέτοια πρόταση. «Δεν γίνεται», θα έλεγαν και θα πήγαιναν στο επόμενο θέμα. Μετά τη σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών, όμως, στην Αθήνα την Παρασκευή, αυτό έχει αλλάξει, σημειώνει το δημοσίευμα. Οι ηγέτες του Νότου ενώνονται και θα μπορούσαν να μπλοκάρουν σημαντικές αποφάσεις της ΕΕ, προσθέτει.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *