Αρχική / ---SLIDER / Spiegel: Ο παλιός επαναστάτης Τσίπρας επέστρεψε -Το ελληνικό δράμα έτοιμο να κλιμακωθεί

Spiegel: Ο παλιός επαναστάτης Τσίπρας επέστρεψε -Το ελληνικό δράμα έτοιμο να κλιμακωθεί

Σε ένα εκτενές άρθρο στην διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Spiegel ασχολείται με το «ελληνικό δράμα που απειλεί να κλιμακωθεί ξανά».

Με τίτλο «Ο παλιός Τσίπρας επέστρεψε», το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ Αθήνας-δανειστών μετά το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Το Spiegel, αρχικά, αναφέρεται στο ταξίδι του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Εφης Αχτσιόγλου στη Γερμανία, όπου ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών καλείται να δικαιολογήσει τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για 13η σύνταξη και τον ΦΠΑ στα νησιά του Β.Α Αιγαίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου «οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν διατρέχουν κίνδυνο».

«Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά στην πραγματικότητα οι εν λόγω αποφάσεις θα πρέπει να συζητηθούν με τους δανειστές», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επικεντρώνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τη νέα τακτική που ακολουθεί, η οποία τον οδηγεί σε ρήξη με τους Θεσμούς για ακόμη μία φορά.

«Φαίνεται πως ο παλιός Τσίπρας είναι πίσω: ο χαρισματικό ρήτορας, που καλλιεργεί την πολεμική διάθεση. ”Κανείς δεν θα ζητήσει άδεια για να δώσει χρήματα σε όσους έχουν ανάγκη”, είπε. Ολοι πρέπει να αναγνωρίσουν πως η Ελλάδα ”θυσιάστηκε στο όνομα της Ευρώπης», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Ο Τσίπρας είχε τόση αυτοπεποίθηση την άνοιξη του 2015. Εκείνη την εποχή, πυροδότησε μια μάχη εξουσίας, η οποία κατέληξε με την Ελλάδα χρεοκοπεί. Από τότε ο πρωθυπουργός ήταν αιχμάλωτος των απαιτήσεων της λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, που η Ελλάδα έπρεπε να συμφωνήσει για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αλλα ο ρόλος του πιστού μεταρρυθμιστή των δανειστών κούρασε τον Τσίπρα. Ηταν συχνά κυκλοθυμικός, πικραμένος και ανυπόμονος», αναφέρει.

Tο Spiegel τονίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στον ρόλο του επαναστάτη και ενεργεί ελεύθερα. «Κατά την γνώμη του, μπορεί μόνο να κερδίσει», σημειώνει και παραθέτει δύοπ πιθανά σενάρια:

«Οι πιστωτές να δώσουν τις ευχές τους και να αποδεχθούν ηπιότερα μέτρα λιτότητας. Αυτό θα αυξήσει την δημοτικότητά του και θα του αυξήσουν τις πιθανότητες επανεκλογής. Αν οι δανειστές δεν ”παίξουν”, ο Τσίπρας θα επιδιώξει εκλογές -παρότι ο Τσακαλώτος το αρνήθηκε στο Βερολίνο. Αντί να είναι διστακτικός, θα γίνει ένας σεβαστός αντίπαλος των πιστωτών».

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *