Αρχική / ---SLIDER / Στα 2,4 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Στα 2,4 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Προς αναζήτηση σχεδίου στρατηγικής αναχαίτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών κινείται η ΔΕΗ λόγω του δυσθεώρητου ύψους των 2,4 δις ευρώ από απλήρωτους λογαριασμούς.

Το θέμα φαίνεται πως έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού για αυτό και πρόκειται να προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου για το επίμαχο θέμα όπως γράφει η «Ελευθερία του Τύπου».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Εμανουήλ Παναγιωτάκης ανήγγειλε ήδη την απόφαση να προσλάβει εταιρία- η οποία αντί αμοιβής θα υλοποιήσει τις προαναφερόμενες ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα θα προχωρήσει και σχέδιο τιτλοποίησης των χρεών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες αποτελούν το υπ’ αριθμόν πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, ωστόσο ο κ. Παναγιωτάκης με αφορμή τη μείωση της κερδοφορίας, που παρουσίασε η εταιρία κατά 46,8% των κερδών προς τόκων , φόρων και αποσβέσεων στα 284.700.000 ευρώ και των καθαρών κερδών κατά 74,8%στα 14.4000.000ευρώ, επέρριψε ευθύνες σε κυβερνητικές επιλογές αλλά και αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας

Δείτε ακόμα

Check Also

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Οι αλλαγές και το πρόγραμμα

Η στιγμή που περιμένουν χιλιάδες μαθητές και γονείς έφτασε καθώς μπαίνουμε στην εβδομάδα της έναρξης …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *