Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Στα ύψη των Ιανουάριο οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Πωλήθιηκαν 6,536

Στα ύψη των Ιανουάριο οι πωλήσεις των νέων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Πωλήθιηκαν 6,536

Με το… δεξί φαίνεται πως ξεκίνησε το 2017 η ελληνική αγορά αυτοκινήτου καθώς οι πωλήσεις καινούριων IX τον Ιανουάριο σημείωσαν αύξηση 13,74%.

Ειδικότερα τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων μετά την «ώθηση» που σημείωσαν τα εταιρικά αυτοκίνητα (πάνω από 2.800 μονάδες) κατάφερε να σημειώσει αύξηση 13,74% καθώς διατέθηκαν 6.536 νέα ΙΧ έναντι 5.746 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Ωστόσο το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο στις αναλυτικές πωλήσεις του Ιανουαρίου έχει να κάνει με τις πωλήσεις ακριβών μοντέλων. Μάλιστα τον πρώτο μήνα του έτους οι πωλήσεις της Porsche και της Land Rover σημείωσαν αύξηση 800%, της Mercedes πάνω από 242% αλλά και οι πωλήσεις της Audi αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 98%!

Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν στο Enikonomia.gr πως οι πωλήσεις Ιανουαρίου δεν αποτελούν ένδειξη για την περαιτέρω πορεία των πωλήσεων της αγοράς τους υπόλοιπους μήνες καθώς παραδοσιακά τον πρώτο μήνα κάθε νέου έτους παραλαμβάνονται πάρα πολλές παραγγελίες προηγούμενων μηνών μετά από απαίτηση των πελατών ώστε στην άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους να αναγράφεται η νέα χρονιά και όχι η προηγούμενη.

Επίσης ένας ακόμη βασικός παράγοντας παράδοσης πολλών καινούριων αυτοκινήτων τη νέα χρονιά έχει να κάνει με την καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας καθώς αν κάποιος παρέλαβε το όχημά του τον Δεκέμβριο θα έπρεπε να καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 αλλά και του 2017!

Ο Φεβρουάριος αναμένεται να αποτελέσει ενδεικτικό μήνα για την πορεία των πωλήσεων στα αυτοκίνητα το 2017 και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς φέτος θα διανύσουμε την πιο δύσκολη χρονιά και αν δεν αλλάξει η φορολογική πολιτική στα αυτοκίνητα θα καταγραφούν νέα λουκέτα και «κανόνια» ενώ οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να παραδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας στις εφορίες.

Ρεκόρ πωλήσεων από την Toyota

Μπορεί οι εταιρείες πολυτελών και ακριβών αυτοκινήτων να είχαν την «τιμητική» τους τον Ιανουάριο ωστόσο η Toyota αποτέλεσε τη μόνη εισαγωγική εταιρεία που έσπασε το φράγμα των 1.000 μονάδων.

Ειδικότερα η Toyota τον Ιανουάριο πούλησε 1.002 νέα αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 20,58% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η VW με 668 πωλήσεις σημειώνοντας αύξηση 70,84%.

Η Peugeot βρέθηκε στην 3η θέση του πίνακα με τις πωλήσεις νέων ΙΧ καθώς διέθεσε 500 καινούρια αυτοκίνητα σημειώνοντας οριακή αύξηση 0,6%.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Suzuki με 455 μονάδες σημειώνοντας αύξηση 21,66%.

Τέλος την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Nissan με 453 νέα αυτοκίνητα σημειώνοντας αύξηση 13,25%.

Όπως προαναφέραμε η Porsche μαζί με την Land Rover σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό ανόδου 800% στις πωλήσεις τους και ακολούθησαν η Mercedes-Benz με 242,42%, η Audi με 98,73% και η Subaru με 150%.

Αντίθετα πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις στις εισαγωγικές εταιρείες: Opel, Ford, Citroen, BMW, Volvo, Kia, Seat, Smart, Mini, Alfa Romeo, Dacia, Mitsubishi, Lancia και Jaguar.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *