Αρχική / ---SLIDER / Σταϊκούρας: Θα πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε να ωφεληθούν κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά

Σταϊκούρας: Θα πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ έτσι ώστε να ωφεληθούν κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά

«Θα πρέπει να μειωθεί άμεσα ο ΕΝΦΙΑ, με τρόπο τέτοιο που να ωφελούνται όλοι οι πολίτες και κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά» τονίζει, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταικούρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση, έχοντας δεσμευτεί τόσο στην 4η αξιολόγηση όσο και στο δήθεν αναπτυξιακό σχέδιό της ότι θα διατηρήσει μακροπρόθεσμα σταθερό τον ΕΝΦΙΑ στα σημερινά υψηλά επίπεδα, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο αυτός να καταβάλλεται σε περισσότερες δόσεις.
Αυτό, όμως, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, δεν λύνει το πρόβλημα της υψηλής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας. Ο κ. Σταϊκούρας εξηγεί ότι για να συμβεί αυτό απαιτείται, όπως η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει, η άμεση μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ με τρόπο που θα ωφεληθούν όλοι οι πολίτες και κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά.

«Η μείωση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, μαζί με τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη στήριξη της κατοικίας (αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες και του φόρου υπεραξίας για ορισμένα χρόνια, έκπτωση φόρου για εργασίες ενεργειακής και λειτουργικής αναβάθμισης ακινήτων, απλοποίηση των μεταβιβάσεων και ενίσχυση των φορολογικών κινήτρων για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα από πολίτες άλλων κρατών) θα ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, θα τονώσουν τη ρευστότητα στην οικονομία, θα οδηγήσουν στην προσέλκυση νέων επενδύσεων και θα αποφέρουν πολλαπλά θετικά αποτελέσματα σε αναπτυξιακό, κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό επίπεδο. Όλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να τα υλοποιήσει μία ιδεοληπτική κυβέρνηση, η οποία, στο αναπτυξιακό της σχέδιο, υποστηρίζει ότι ο συνολικός φορολογικός συντελεστής στην Ελλάδα δεν είναι υπερβολικός σε ευρωπαϊκή κλίμακα» σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *