Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Στο Eurogroup παραπέμπει τον Τσίπρα η Μέρκελ

Στο Eurogroup παραπέμπει τον Τσίπρα η Μέρκελ

Δεν άφησε πολλά περιθώρια η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες.

«Εδώ δεν είναι ο τόπος που λαμβάνονται αποφάσεις, αυτό γίνεται μεταξύ των τριών θεσμών και στο Eurogroup» δήλωσε η Μέρκελ.

«Οι διαβουλεύσεις γίνονται με τους τρείς θεσμούς και το Eurogroup. Οι συζητήσεις μας δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι πάντα ειλικρινείς», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προσγειώνοντας τις προσδοκίες της ελληνικές πλευράς.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε να επιμένει στην ατζέντα του και στο θέμα των παροχών, όπως η «13η σύνταξη».

Στις δηλώσεις με την Άνγκελα Μέρκελ και έχοντας ακούσει την καγκελάριο να μιλάει πρώτη και να τον παραπέμπει στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός είπε ότι: «Οι σχέσεις μας διακρίνονται για την ευθύτητα και τη σταθερότητά τους. Διανύουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που δοκιμάζει τις δυνατότητές μας να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις: οικονομία, ασφάλεια, μετανάστευση» .

«Η περίοδος απαιτεί καλή πίστη, συνεργασία και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των εταίρων. Κοινός μας στόχος ο απεγκλωβισμός από τις πολλαπλές κρίσεις και το να σφυρηλατήσουμε το νέο όραμα για την Ευρώπη», επεσήμανε.

«Θα ενημερώσω την Καγκελάριο για τη θεαματική υπεραπόδοση των εσόδων – εξαιρετικά θετικές οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία.Όραμά μας, η ελληνική ανάπτυξη να μην αφορά μόνο στατιστικές και αριθμούς. Όραμά μας να επουλώσει τις πληγές της κρίσης η ανάπτυξη» ανέφερε. «Οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο, η κρίση ανήκει στο παρελθόν είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στην επενδυτική κοινότητα» υπογράμμισε.

«Το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης απαιτεί γενναίες αποφάσεις από όλους τους εταίρους», τόνισε.

Το κλίμα πάντως ήταν ανάλογο από χθες, καθώς η κ. Μέρκελ είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπει σε διαπραγμάτευση.

Ωστόσο τη συνάντηση θα απασχολήσει, όπως ανακοίνωσε χθες η ίδια η Α. Μέρκελ, και η νέα ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με τους εταίρους της, την οποία πυροδότησαν οι χριστουγεννιάτικες παροχές του κ. Τσίπρα. Θα συζητηθεί αν και δεν είναι κυρίαρχο, είπε η καγκελάριος χθες.

Δείτε ακόμα

Check Also

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός, Ζαν Πολ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *