Αρχική / ---SLIDER / Στοιχεία σοκ: 4 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα ζουν μέσα στις στερήσεις

Στοιχεία σοκ: 4 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα ζουν μέσα στις στερήσεις

Έρευνα- γροθιά στο στομάχι δημοσιεύθηκε στις Βρυξέλλες με τίτλο “Η Δημοκρατία δεν είναι για πούλημα” από ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο με έδρα την Ολλανδία, το Transnational Institute (TNI) για τη φτώχεια στην Ελλάδα.Το 40% των παιδιών στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση, αντιμετωπίζει υλικές και κοινωνικές στερήσεις. Πάνω από το 14% των νοικοκυριών το 2016 δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι κάθε δεύτερη μέρα (από περίπου 7% το 2008).

Η ανεργία στις αγροτικές περιοχές αυξήθηκε από το 7% το 2008 σε 25% το 2013, ενώ ταυτόχρονα το εισόδημα στην επαρχία έπεσε κατά 23,5% κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η ανασφάλεια στο φαγητό διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης από το 7% το 2008 σε 14% το 2016. Εκτιμάται ότι το 38,9% των πολιτών στην επαρχία ζει στο όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μνημονίων παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα το δικαίωμα των πολιτών στη σίτιση.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δεν είναι δυνατόν! 12χρονος στην Ροδόπη βίασε 6χρονο!

Την ανατριχιαστική καταγγελία έκαναν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης οι γονείς ενός 6χρονου αγοριού στην Κομοτηνή! …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *