Αρχική / ---SLIDER / Ταχυδρομικοί υπάλληλοι: Τα ΕΛΤΑ οδηγούνται σε απαξίωση και διάλυση

Ταχυδρομικοί υπάλληλοι: Τα ΕΛΤΑ οδηγούνται σε απαξίωση και διάλυση

Βολές κατά των διοικήσεων των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών εξαπέλυσε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ).

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γιώργος Βασιλόπουλος στους εκπροσώπους του Τύπου, «ενέργειες, πράξεις και παραλείψεις, από τις διοικήσεις των ΕΛΤΑ και των Ταχυμεταφορών, υπονομεύουν το ταχυδρομείο και το οδηγούν στην απαξίωση και τη διάλυση». Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ διαπίστωσε σημαντική μείωση εσόδων των ΕΛΤΑ, τόσο από την μη αποζημίωση της «καθολικής υπηρεσίας», όσο και από την απώλεια μεγάλων πελατών (διακίνηση αλληλογραφίας ΕΥΔΑΠ, διαβατηρίων Ελληνικής Αστυνομίας, κτλ.), αλλά και από τις οφειλές δημοσίου – ιδιωτών. Η αποζημίωση των «καθολικών υπηρεσιών» για τα έτη 2013-15 ανέρχεται στα 50 εκατ. ετησίως και των ιδιωτών-δημοσίου σε άλλα 150 εκατ., δημιουργώντας «μαύρη τρύπα» 150 εκατ. ευρώ στον οργανισμό.

Η μείωση των εσόδων, σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ρευστότητα των ΕΛΤΑ, τα οποία έχουν υποστεί τεράστια σμίκρυνση στα ίδια κεφάλαια. Γι’ αυτό άλλωστε, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε στον οργανισμό σχετική ειδοποίηση, με κίνδυνο τη μη συμμετοχή των ΕΛΤΑ σε δημόσιους διαγωνισμούς.

«Και ενώ εμείς από την πλευρά μας εκπληρώνουμε όλες τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο από το Σουφλί μέχρι τη Γαύδο και με τεράστιο κόστος, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας της χώρας μας (εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και τεράστιους ορεινούς όγκους), η Πολιτεία, από τη μεριά της εγείρει χίλια δύο προσχήματα για να μην ικανοποιήσει την αποζημίωση των ΕΛΤΑ, που βάσει νόμου προβλέπεται», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, καταγγέλλοντας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τους χειρισμούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΕΕΤΤ.

Τέλος, η ΠΟΣΤ κατηγόρησε τη διοίκηση των ΕΛΤΑ ότι αποφάσισε τον Ιούνιο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, να αναστείλει την απογευματινή λειτουργία και τη λειτουργία του Σαββάτου σε 60 ταχυδρομικά καταστήματα σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, στην ηπειρωτική χώρα, σε νησιά και σε τουριστικούς προορισμούς, κάτι το οποίο σήμανε τη δραματική μείωση εσόδων και πελατών. «Έχουμε φτάσει μήνα Δεκέμβριο και η προσωρινή αναστολή – σύμφωνα με τα λεγόμενα της διοίκησης – κοντεύει να γίνει μόνιμη, καθώς από τα 60 έχουν λειτουργήσει μόνο τα 35», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ.

Δείτε ακόμα

Check Also

Προσοχή! Η νέα ηλεκτρονική απάτη που σκαρφίστηκαν επιτήδειοι!

Οι απατεώνες-χάκερ εισέβαλαν στα στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιδιοκτήτριας καταστήματος στην Πάτρα, είδαν ότι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *