Αρχική / ---SLIDER / Τελευταία στιγμή αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για φέτος-

Τελευταία στιγμή αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας για φέτος-

«Θολό» είναι το τοπίο σχετικά με το αν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη κυκλοφορίας. Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών περιμένει το «ok» των υπηρεσιών του για το αν τεχνικά μπορούν να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές ως προς το επίδομα θέρμανσης.

«Θα δούμε τελικά αν θα υπάρξουν αλλαγές φέτος στα τέλη κυκλοφορίας» δήλωσαν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σήμερα, αν και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου θεωρεί τον σχεδιασμό του προκατόχου της, Τρύφωνα Αλεξιάδη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως βάσει αυτού, προβλεπόταν μείωση των τελών για οχήματα πάνω από 2.000 κυβικά, ηλικίας άνω των 10 ετών και αυξήσεις για τα αντίστοιχα οχήματα ηλικίας κάτω των 10 ετών. Ένα σύστημα πιο αναλογικό και δίκαιο όπως είχε πει ο κ. Αλεξιάδης.

Ως προς το θέμα των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης για καλύτερη στόχευση με ανακατανομή των ποσών ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες ακόμα και εντός του ίδιους νομού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

«Στον βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κατάργησης ή αναβολής των επικείμενων αυξήσεων στον ΕΦΚ των καπνικών από 1η Ιανουαρίου, η ίδια πηγή ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *