Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε δύο Airbus έναντι 4,2 εκατ. δολαρίων

ΤΑΙΠΕΔ: Πούλησε δύο Airbus έναντι 4,2 εκατ. δολαρίων

Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε την πώληση των δύο Airbus A340-300, που είχαν περιέλθει στην κατοχή του δημοσίου, έναντι μόλις 4,2 εκατ. δολαρίων. Αγοραστής είναι η εταιρεία Turboshaft FZE, που υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό που έγινε. Η ολοκλήρωση της πώλησης υπόκειται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η Turboshaft FZE ανακηρύχτηκε ως προτιμητέος αγοραστής στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των δύο αεροσκαφών Airbus A340-300, υποβάλλοντας προσφορά ύψους 4,2 εκατ. δολαρίων.

Στις 7 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ η αποσφράγιση του φακέλου των οικονομικών προσφορών των εταιρειών (α) Magellan Aviation Services Limited και (β) Turboshaft FZE. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ελεγχθούν οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών και να συνεδριάσει εκ νέου για την κατακύρωση του διαγωνισμού.

Η Turboshaft FZE υπέβαλε την υψηλότερη οικονομική προσφορά και ανακηρύχτηκε ως προτιμητέος αγοραστής, σε συμφωνία με τους όρους και τα προβλεπόμενα της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών.

Η ολοκλήρωσης της συναλλαγής και η υπογραφή του συμβολαίου υπόκειται στον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Δείτε ακόμα

Check Also

Η νέα λίστα που ισχύει από σήμερα για το «καλάθι του νοικοκυριού» ανά σούπερ μάρκετ

Νέες λίστες ανακοίνωσαν τα σούπερ μάρκετ σήμερα, Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο Υπουργείο Ανάπτυξης όσον αφορά …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *