Αρχική / ---SLIDER / Θα το δούμε και αυτό: Αποκλεισμός της ΙΖ Εφορίας από εργαζόμενους σήμερα Τρίτη

Θα το δούμε και αυτό: Αποκλεισμός της ΙΖ Εφορίας από εργαζόμενους σήμερα Τρίτη

Για υποστελέχωση εφοριών, έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών και χαοτικό φορολογικό σύστημα που διαρκώς μεταβάλλεται κάνουν λόγοι οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ των νομών Αττικής και Κυκλάδων και προαναγγέλλουν ολιγόωρο αποκλεισμό αύριο της ΙΖ Εφορίας.
Οι φορολογικές υπηρεσίες εδώ και καιρό λειτουργούν βασιζόμενες αποκλειστικά στο φιλότιμο των εργαζομένων. Στη δεδομένη υποστελέχωσή τους, το χαοτικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα, την έλλειψη μηχανοργάνωσης κ.λπ., έρχεται να προστεθεί και η τεράστια έλλειψη βασικών αναλώσιμων υλικών, επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζόμενων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων.
Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι (πολλοί εκ των οποίων αμείβονται με 700 ευρώ) καλύπτουν από την τσέπη τους, εδώ και πολύ καιρό, τη συντήρηση των κτιρίων, την αγορά χαρτιού και μελανιών για τους εκτυπωτές, τα έξοδα καθαριότητας κ.λπ.»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν, είναι το 5ώροφο κτίριο της ΙΖ Εφορίας Αθηνών, το οποίο (εκτός όλων των παραπάνω) λειτουργεί εδώ και μήνες χωρίς ανελκυστήρα. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τα καθημερινά επεισόδια με δικαιολογημένα αγανακτισμένους πολίτες (οι οποίοι όμως αναζητούν ευθύνες απ’ τους εργαζόμενους) αλλά και την ουσιαστική μεταφορά μέρους των εργασιών της ΔΟY, στο πεζοδρόμιο και την είσοδο της εφορίας.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη εικόνα, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η ηγεσία της ΑΑΔΕ παίζουν το μπαλάκι των ευθυνών και μεταθέτουν χρονικά συνεχώς τη λύση. Ως εργαζόμενοι αλλά και ως πολίτες δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.

Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην ΙΖ Εφορία θα προχωρήσουν σε «ολιγόωρο προειδοποιητικό αποκλεισμό της ΔΟY, απαιτώντας το σταμάτημα της κοροϊδίας (πολιτών και εργαζομένων) και την ανάληψη απ’ την πλευρά των υπευθύνων των ευθυνών που τους αντιστοιχούν, δίνοντας άμεσα λύση στα προβλήματα που υπάρχουν». Καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις αναλώσιμω

Δείτε ακόμα

Check Also

Αυτές είναι οι ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά το ρεύμα στην Ελλάδα

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *