Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Θεοδωράκης: Έλεος! Μην διαπραγματεύεστε άλλο, θα μας κάνετε Αργεντινή

Θεοδωράκης: Έλεος! Μην διαπραγματεύεστε άλλο, θα μας κάνετε Αργεντινή

Για ασφυξία του λαού, με αιχμή τα νέα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. «Μετά από κάθε, «σκληρή» διαπραγμάτευση που κάνετε, ανεβάζετε του φόρους. Έλεος, μην διαπραγματεύεσθε άλλο» τόνισε δηκτικά.

Αναφερόμενος στο νέο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων είπε:

Σήμερα, θα ψηφίσετε με …χαρά, αξιοπρέπεια, θρήνο την εκχώρηση της διαχείρισης της περιουσίας του κράτους στους πιστωτές για 99 χρόνια. Τα 99 χρόνια που νομοθετείτε θα μας κάνουν Αργεντινή. Δεν θα μας μείνει τίποτα.

 

Κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε την κυβέρνηση για ξεπούλημα σημειώνοντας ότι : «Ζούμε μια αντιστροφή ρόλων.Εσείς ξεπουλάτε! Οι προηγούμενοι υπουργοί αντιστέκονται! Και ο λαός κοιτάει αποσβολωμένος».

Όπως σημείωσε οι καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση «στοιχίζουν δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε: «το ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2015 και εκκρεμεί ακόμη παγιώνει το κλίμα απαισιοδοξίας για την οικονομία. Και παρατείνει την ύφεση και μέσα στο 2016».

«Η ανικανότητά σας θα φέρει και πέμπτο μνημόνιο. Οι καθυστερήσεις σας, μας έφεραν εδώ. Από το «όχι δεν πουλάμε» περάσατε στο «πάρτα όλα και χάρη θα μας κάνεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

 

«Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων», πρόσθεσε στη συνέχεια «αλλά υπάρχουν υποδομές που πρέπει να μείνουν στο κράτος», επισήμανε.

«Ήρθατε στην εξουσία διχάζοντας το λαό. Λέγατε ότι «κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες». Και τώρα η εθνικά περήφανη κυβέρνηση των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου με ένα άρθρο σε ένα νόμο εκχωρεί στην Τρόικα αρμοδιότητες που έχει το Κοινοβούλιο και η ελληνική διοίκηση. Αν είχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο θα τον είχατε ρίξει στην πυρά για προδοσία.  Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα» συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ταυτόχρονα κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη στάση του σχετικά με τον ρόλο που επιθυμεί να έχει το ΔΝΤ.

Δείτε ακόμα

Check Also

ΕΝΦΙΑ: Τι μπορούν να κάνουν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν την πρώτη δόση

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεση τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να εξοφλήσουν την πρώτη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *