Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Θεσσαλονίκη: Με τηλεφωνική απάτη απέσπασαν από ηλικιωμένη 55.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Με τηλεφωνική απάτη απέσπασαν από ηλικιωμένη 55.000 ευρώ

Το ποσό των 55.000 ευρώ ζήτησε και πήρε από ηλικιωμένη, 43χρονη Βουλγάρα, με το πρόσχημα ότι το παιδί της αντιμετώπιζε τις συνέπειες τροχαίου ατυχήματος.

Πριν από περίπου 10 μέρες, μία γυναίκα τηλεφώνησε σε 78χρονη στην Πιερία προσποιούμενη την κόρη της και της είπε, ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και ότι κρατείται σε αστυνομικό τμήμα. Το τηλεφώνημα συνέχισε άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο οποίος της ζήτησε 55.000 ευρώ, προκειμένου να αποφύγει η κόρη της τις συνέπειες. Αργότερα, σε περιοχή της Κατερίνης, σε προκαθορισμένο σημείο που υπέδειξε ο υποτιθέμενος αστυνομικός στην 78χρονη, εμφανίσθηκε η 43χρονη που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 55.000 ευρώ από την τρομοκρατημένη γυναίκα και εξαφανίστηκε.

Η έρευνα όμως των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση της υπόθεσης και το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 43χρονης υπηκόου Βουλγαρίας και συνεργών της, για το αδίκημα της απάτης.

Σε έρευνα, δε, που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς στο σπίτι της συλληφθείσας σε περιοχή της Πιερίας, εντοπίσθηκε το ποσό των 3.500 ευρώ και ως μέρος από τα αφαιρεθέντα χρήματα, αποδόθηκε στην 78χρονη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Δείτε ακόμα

Check Also

Power Pass: Διευκρινίσεις για τον σωστό υπολογισμό της επιδότησης και για τις αιτήσεις των φοιτητών

Διευκρινίσεις για το πώς μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι έχει γίνει σωστός υπολογισμός στην αναδρομική …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *