Αρχική / -Ροή Ειδήσεων / Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Μπορούμε, ενδεχομένως, να δούμε τη μεταβατικότητα της ειδικής ρύθμισης που ισχύει για τους ξενοδοχοϋπάλληλους, λόγω της εποχικότητας εργασίας τους, δεν δυνατόν, όμως, να έχουμε επιμέρους ρυθμίσεις για επιμέρους κλάδους, όταν αυτό δεν δικαιολογείται από πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα των εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

«Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισονομίας κι είμαστε περήφανοι γι’ αυτήν», σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι για το ζήτημα του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στον νόμο, «υπάρχει ο γενικός κανόνας ισονομίας, σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ δίδεται ως συνταξιοδοτική παροχή μετά το τέλος του εργάσιμου βίου» και εξειδίκευσε πως υπήρχε ειδική ρύθμιση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, λόγω της εποχικότητας. «Μπορούμε να δούμε, ενδεχομένως, τη μεταβατικότητα αυτής της ρύθμισης, δεν είναι δυνατόν, όμως, να έχουμε επιμέρους ρυθμίσεις για επιμέρους κλάδους, όταν αυτό δεν δικαιολογείται από πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δείτε ακόμα

Check Also

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για αίτηση μέχρι τις 13 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, το σύνολο των αιτήσεων …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *