Αρχική / ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα στη Βρετανία

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα στη Βρετανία

Το φως της δημοσιότητας είδαν σήμερα δύο ακόμη δημοσκοπήσεις που αφορούν στο δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Σύμφωνα με αυτές το προβάδισμα του Bremain έχει φτάσει στο 10% έναντι του Brexit.

Η πρώτη δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Ipsos MORI για λογαριασμό της εφημερίδας Evening Standard. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 52% των Βρετανών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 48% θέλει την έξοδο.

Το 12% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι ίσως να αλλάξει γνώμη μέχρι να φτάσει ως την κάλπη.

Η δεύτερη δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με το δημοψήφισμα να βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνει προβάδισμα 10% στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Populus το Bremain συγκεντρώνει το 55% και το Brexit 45%. Στο συγκεκριμένο γκάλοπ συμμετείχαν 4.700 άτομα και έγινε από τις 21 Ιουνίου έως τα μεσάνυχτα της 22ας.

Οι χθεσινές δημοσκοπήσεις έδιναν ένα μικρό προβάδισμα στην αποχώρηση από την Ε.Ε. αλλά δύο άλλες που δημοσιεύθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης δείχνουν πως προηγείται η παραμονή.

Δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV, δίνει 48% στο Bremain και 42% στο Brexit.

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Times δίνει 51% στο Bremain και 49% στο Brexit.

Νωρίτερα, σε δημοσκόπηση της εταιρίας TNS, το Brexit προηγούνταν με 43% έναντι 41% του Bremain, της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε δηλαδή. Το 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν είτε αναποφάσιστοι ή είτε απρόθυμοι να ψηφίσουν.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium έδωσε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit προβάδισμα μιας μονάδας με 45% επί της εκστρατείας υπέρ της παραμονής με 44%.

Δείτε ακόμα

Check Also

Δείτε τις έξυπνες εφαρμογές που μειώνουν τον λογαριασμό στο σπίτι – Εντολή για 1.000 διακοπές τη μέρα λέει η ΔΕΗ

Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι λογαριασμοί ρεύματος τους τελευταίους μήνες με τους καταναλωτές να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *